Diagrama: del disseny metodològic a l’anàlisi de dades

recollida-i-analisi
Descarregar en PDF

La guia de procediments permet que l’estudiant es faci una idea de les tasques que ha de realitzar; mentre que el diagrama de procés (mostrat a la part superior d’aquesta pàgina) detalla, més concretament, els passos de la recerca.

marco-teorico

Com a material de suport, el diagrama s’introdueix a l’inici del disseny metodològic, una vegada disposem del marc teòric, que és un element imprescindible per poder desenvolupar el disseny metodològic i l’anàlisi de dades.

En general, l’alumnat de batxillerat destina molt de temps a l’elaboració del marc teòric, tal com habitualment ha fet durant els treballs acadèmics de secundària i d’etapes educatives anteriors. Això no obstant, el treball de recerca de batxillerat s’adreça al desenvolupament de la competència en recerca, que es construeix a partir dels procediments del diagrama.

L’elaboració del marc teòric és, sens dubte, un pas imprescindible de la investigació; però és suficient que tingui una extensió de 10 pàgines que abordin dos elements bàsics: els conceptes clau i l’estat de la qüestió. Per educar en ciutadania global i drets humans és imprescindible anar més enllà del marc teòric i, efectivament, fer recerca, que és la que contribueix al desenvolupament del pensament crític.

Altres materials

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework