Desigualtat de gènere

Panama

Dones que governen

Desigualtat genere

Dones que es mobilitzen

Violència cap a les dones

Violència cap a les dones

L’evolució de la situació de les dones al llarg dels dos últims segles és la prova que la transformació social és possible. En el món occidental les millores són evidents, tot i que persisteix la desigualtat econòmica, el sexisme o situacions com l’elevat nombre de dones mortes per la seva parella. La presència de dones al capdavant de governs d’arreu del món i liderant mobilitzacions socials, de vegades en contextos de violència, coexisteix amb l’escletxa salarial entre homes i dones, la majoria de persones dependents a càrrec de dones, l’accés desigual a la propietat de la terra, a les herències…

A la desigualtat que afecta les dones, hem d’afegir les vulneracions de drets humans que pateixen les persones gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals… que van des de l’assetjament o l’exclusió social, fins a l’empresonament, la tortura o l’assassinat.

Totes aquestes violències fan del feminisme un moviment social ampli i divers, present arreu del món. D’altra banda, en la majoria de regions, les dones són el pilar fonamental de la societat en encarregar-se de la cura i proveïment de la família. Així ho han reconegut les ONGs i les Nacions Unides, que compten amb elles per protagonitzar iniciatives pel desenvolupament humà, per la sostenibilitat, contra el canvi climàtic, així com en alguns processos de pau i reconciliació.

Treball domèstic a Sri Lanka

Prostitucio infantil

Prostitució infantil

Violència contra les dones

Violència contra les dones

Acomiadaments per embaràs

Acomiadaments per embaràs

Còmics

Recursos pedagògics

Fonts d’informació (seguint l’ordre de les imatges)

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework