Moda sostenible

Aquí trobareu fonts d’informació per a projectes d’educació en drets humans i ciutadania global.

Fashion Revolution. Entitat amb la missió de mobilitzar el conjunt de la ciutadania perquè utilitzi la seva veu i el seu poder amb l’objecte que la indústria de la moda valori la gent, el medi ambient, la creativitat i els beneficis econòmics a parts iguals. En particular, aquesta mobilització s’intensifica el dia 24 d’abril, designat Dia de la Revolució de la Moda. La seva acció inclou experiments socials com aquest de “La samarreta de 2 euros“.

Made in Green by OEKO-TEX®. Etiqueta traçable per als tèxtils sostenibles. Cada element amb l’etiqueta Made in Green disposa d’identificador de producte únic i / o un codi QR que permet rastrejar la producció de l’article. Cada ID de producte dóna visibilitat de les diverses etapes de la producció, així com dels països en què s’han fabricat els tèxtils.

The Global Organic Textile Standard. Grup de treball internacional compost per quatre organitzacions (OTA (EUA), IVN (Alemanya), Soil Association (Regne Unit) i JOCA (Japó)), que contribueixen a l’Estàndard Mundial de Tèxtil Orgànic (GOTS, per les seves sigles en anglès), juntament amb altres organitzacions internacionals interessades i experts, amb experiència en l’agricultura ecològica i els tractaments tèxtils mediambientalment i socialment responsables.

Biblioteca Campaña Ropa Limpia para la sensibilización y acción. Recull de recursos digitals, publicat per SETEM Navarra-Nafarroa, que recull la major part dels materials editats per la Campanya Roba Neta i Canvia les teves sabates de 2009 a 2019 per treballar qüestions relacionades amb els drets laborals i humans en el sector tèxtil i del cuir.

Pam a pam. Mapa col·laboratiu que mostra iniciatives de consum responsable i d’economia solidària a Catalunya; una iniciativa de SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària (XES) per transformar l’entorn a partir de la cistella de la compra.

Moda Sostenible BCN. Associació formada per dissenyadors de moda, proveïdors, tallers de confecció, distribuïdors, botigues i periodistes que vol mostrar els avantatges de la moda sostenible així com potenciar i estimular la seva creació, producció, venda i ús.

Agua e industria textil: grandes compañías a examen. Reportatge de la revista iAgua magazine, que analitza què fan les grans companyies de moda respecte a un dels majors impactes ambientals del sector tèxtil: el gran consum d’aigua que requereix la producció de materials i els processos industrials d’aquest sector.

Recursos relacionats

Etiquetes:,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework