Per saber-ne més

Thinking Routines: Visible Thinking

Enllaç al recurs
Autoria: Projecte Zero (Escola de Graduats de l’Educació de la Universitat de Harvard)
Any: 2010
Idioma: Anglès
El Projecte Zero de l’Escola de Graduats de l’Educació de la Universitat de Harvard posa a disposició dels docents les denominades “rutines bàsiques” (un conjunt de set o més rutines que es dirigeixen a diferents tipus de pensament), així com un seguit de rutines de comprensió, rutines d’equitat, rutines de la veritat i rutines de la creativitat.

Llegir més

Modelling in Science Education and Learning

Enllaç al recurs
Autoria: J. M. Calabuig i L. M. García (editors)
Any: Gener 2017
Idioma: Castellà
Volum 10(1) de la revista “Modelling in Science Education and Learning”, editada per l’Institut Universitari de Matemàtica Pura i Aplicada (IUMPA) de la Universitat Politècnica de València.

Llegir més

Google Science Fair

Enllaç al recurs

Concurs en línia de ciència i tecnologia en el qual poden participar joves de tot el món d’entre 13 i 18 anys. La seva finalitat és animar-los a canviar el món a través de la investigació científica i la resolució de problemes. Al llarg de la investigació, l’alumnat ampliarà els seus coneixements sobre el tema que hagi triat i anirà desenvolupant una sèrie d’habilitats fonamentals.

Llegir més

Ciències en Context

Accés al web
Autoria: Grup de recerca i innovació educativa Llenguatge i Ensenyament de les Ciències (LIEC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Any: Des del 2015
Etapa: Principalment, secundària
Idioma: Català

Web amb propostes d’activitats que promouen aprendre ciències i sobre ciències modelitzant el context. Per context, s’entén l’escenari que permeti generar en l’alumnat la necessitat d’entendre algun dels fenòmens que passen o han passat en el món.

Llegir més

Ciència i societat

ciencia i societatAccés al web
Autoria: Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya
Idioma: Català

Apartat del web del Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat.

Llegir més

Extreme Citizen Science (ExCiteS)

Accés al grup de recerca
Autoria: London’s Global University
Idioma: Anglès
ExCiteS research group brings together scholars from diverse fields to develop and contribute to the guiding theories, tools and methodologies that will enable any community to start a Citizen Science project to deal with issues that concern them.

Llegir més

Observatorio Ciencia, Tecnología y Sociedad (CTS)

Accés a l’observatori
Autoria: Organització d’Estats Iberoamericans
Idioma: Castellà

L’Observatori CTS s’origina fa tres dècades a partir de nous corrents d’investigació en filosofia i sociologia de la ciència, i d’un increment en la sensibilitat social i institucional sobre la necessitat d’una regulació democràtica del canvi cientificotecnològic. En aquest camp es tracta d’entendre els aspectes socials d’aquest fenomen, tant els seus condicionants com les seves conseqüències socials i ambientals.

Llegir més

Galileo.org

galileoAccés a la xarxa
Idioma: Anglès

La Xarxa Educativa Galileu és una organització benèfica independent (formada per educadors de pensament líder i un Consell d’Administració d’alt perfil) que crea, promou i difon pràctiques d’ensenyament i aprenentatge innovadores a través de la investigació, l’aprenentatge professional i el foment de col·laboracions externes. Galileu treballa amb estudiants, docents i responsables polítics de Canadà tant presencialment com en línia.

Llegir més

Science Education for Responsible Citizenship

Accés al document
Autoria: Hazelkorn E. (presidencia), Ryan C. (relatoría) et al.
Editorial: Comissió Europea – Direcció General de Recerca i Innovació. Ciència amb i per a la societat
Any: 2015
Idioma: Anglès
A mesura que el món es torna més interconnectat i globalment competitiu, les noves oportunitats econòmiques sovint vénen de la mà de complexos reptes socials. Per tant, aquest informe (realitzat per un grup d’experts en educació en ciències reunits per la Comissió Europea) assenyala que cal involucrar tota la societat en els processos de recerca i innovació.

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework