Proposta per a Cicle Inicial de Primària

Ingredients per a fer un conte did√†ctic d’abans i d’ara

L’aigua ha estat, molt sovint, motiu d’inspiraci√≥, de deixar anar la imaginaci√≥ i crear personatges fant√†stica i entorns inversemblants. Fem que l’alumnat es submergeixi en la realitat del seu entorn i deixi anar la seva imaginaci√≥.

DescripcióDesenvolupamentMés recursosTemporització
Es tracta d’elaborar un conte on, a partir dels coneixements reals sobre l’aigua del nostre entorn, se li doni vida a un o m√©s personatges fant√†stics que tradicionalment se’ls ha relacionat amb l’aigua i es desenvolupi el relat al voltant d’un incident versemblant en l’estat actual de l’aigua.

Pot ser interessant tenir present el que es vagin expressant sentiments, experiències i desitjos amb la intenció de despertar les emocions dels lectors.

Es faran grups per crear “experts” en els possibles aspectes a tractar. La meitat dels grups triaran algun element fant√†stic a investigar:

I l’altra meitat de grups triaran elements reals:

Despr√©s es formaran grups amb participants “experts” en elements fant√†stics i en elements reals per, tots junts, fer volar la imaginaci√≥!

Es preveuen quatre sessions.

Altres propostes amb contes:

  • El soldadet de plom.¬†Aquest conte ens pot anar b√© per parlar del curs de l’aigua dins d’una poblaci√≥ (clavegueram, l’entrada i sortida d’aigua a la llar). Tamb√© podem imaginar tot el que el peix s’hagu√©s pogut menjar i evidenciar la cura que cal tenir amb el que tirem a l’aig√ľera o al water.
  • Els¬†quatre¬†dracs.¬†Aquest conte ens pot anar b√© per parlar de la import√†ncia de l’aigua i de com la seva sobreexplotaci√≥ fa que no sigui un recurs renovable i cal tenir-ne cura.¬†Tamb√© podem parlar de la relaci√≥ entre l’explicaci√≥ que es fa en el conte de com neixen els rius i la realitat (cicle de l’aigua).¬†Enlla√ßos relacionats:
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework