Proposta per a Infantil

Proposta per a P3

Cal pensar quelcom positiu que ens aporten els dies de pluja, com per exemple, que no cal gastar aigua per regar les plantes. Alegrem-nos i revisem si ho tenim prou present i què podem fer per millorar: treure les plantes que tenim a dins en el moment que plou, tocar la terra per saber si a la nit ha plogut, preguntar cada quants dies és necessari que es reguin les plantes que tenim, regar-les el necessari, no més,… Per recordar-ho pensem un símbol per afegir en el calendari del temps, per exemple, una regadora amb una X a sobre i el posarem els dies que plou o que sabem que ha plogut a la nit.

Proposta per a P4

Cal pensar en tots els aspectes positius de la pluja: es reguen els boscos, es netegen les ciutats, creixen els rius, els llacs…

Després traiem revistes i, en grup, busquem fotografies que ens recordin tot el que hem estat parlant, ho retallem i col·loquem en una capsa i pensem un símbol que ens identifiqui el que hi ha dins, per exemple: una gota d’aigua que riu. Es dibuixa i s’enganxa.

Tot aquest material el podem utilitzar en el calendari del temps: si tenim plàstics amb núvols i plàstics amb pluja dibuixada per quan plou, a partir d’ara, a sota dels núvols i la pluja (que són transparents), el dia que plou, hi posarem una fotografia de la capsa que podrà triar l’encarregat o encarregada del temps, de manera que ens recordi lo bé que va que plogui.

Després pensem en nosaltres, Necessitem l’aigua? Per què? Com la utilitzem? Podem millorar? Com? Per exemple, podem decidir que l’aigua que sobra de les gerres de l’hora de dinar l’aboquem a la regadora de la classe i es crea un nou càrrec.

Proposta per a P5

Cal pensar en tots els aspectes positius de la pluja: es reguen els boscos, es netegen les ciutats, creixen els rius, els llacs, les fonts…, però, d’on surt l’aigua de les fonts? Té a veure amb la pluja? i per explicar-ho podem fer un petit experiment, tots junts, que després pot esdevenir un racó de joc. L’experiment consisteix en comprovar que hi ha materials que filtren l’aigua, permeables i materials que no la filtren, impermeables, i els anem classificant. Busquem al nostre entorn com i en què utilitzem uns o altres materials i preparem també dos espais per classificar objectes o fotografies. Finalment, entre tots, pensem i decidim un nom per el nou racó.

Després pensem en nosaltres: necessitem l’aigua? Per què? Com la utilitzem? Podem millorar? Com? Per exemple, podem decidir que l’aigua que sobra de les gerres de l’hora de dinar l’aboquem a la regadora de la classe i es crea un nou càrrec.

Cançons:

  • Plou i fa sol
  • A la vora de la mar
  • Cançons per als infants: Puff el drac màgic, Ara plou, ara neva; Pastoret d’on vens? Si vols aigua ven fresca, Les nenes maques, Xip, xap.

Recursos:

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework