Educaci贸n para la ciudadan铆a: Informe sobre la situaci贸n en ocho comunidades aut贸nomas

Acc茅s al document
Autoria:聽Argibay, M.; Celorio, G.; Celorio, J.; L贸pez, A.
Editorial: Hegoa – UPV/EHU
Lloc: Bilbao
Any:聽2011
Idioma:聽Castell脿

Publicaci贸 anal铆tica sobre la relaci贸 existent entre pol铆tiques educatives, democr脿cia, participaci贸 responsable i solidaritat que recull l’evoluci贸 de l’Educaci贸 per a la Ciutadania i els Drets Humans dins de l’Estat espanyol, a trav茅s dels processos espec铆fics posats en marxa en algunes de les seves comunitats aut貌nomes (molt variades, que acusen difer猫ncies de signe pol铆tic, distribuci贸 pressupost脿ria, poblaci贸, dimensi贸 territorial, o situacions ling眉铆stiques).

L’estudi mostra les similituds i difer猫ncies de concepci贸 de l’Educaci贸 per a la Ciutadania que hi pugui haver entre Govern central i sectors socials o governs auton貌mics. Tot aix貌 amb la finalitat de contribuir a que, gr脿cies a l’an脿lisi d’una part significativa de l’Estat espanyol, el p煤blic lector pugui sospesar la coher猫ncia o incoher猫ncia del conjunt del proc茅s d’implantaci贸 de l’Educaci贸 per a la Ciutadania; i pugui valorar l’abast de les perspectives que s’obren per a la formaci贸 d’una ciutadania responsable, participativa i solid脿ria.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework