12 metres

Accés a l’experiència
Autoria: INS Marianao (Sant Boi de Llobregat)
Any: 2016
Etapa: 4t d’ESO

En el marc de la Xarxa de competències bàsiques (curs 2015-2016), projecte que consisteix a muntar al vestíbul de l’institut una exposició de 12 metres que representi gràficament els moments clau del cicle de la vida lligats a personatges, objectes i fets primordials de la Història mundial que es treballen des de diferents matèries.

L’origen del projecte és la detecció per part del professorat que a l’alumnat li manca una visió clara i general de temes històrics considerats essencials, moments que han estat decisius i que els i les estudiants no veuen com un tot sinó com a parts dins de matèries aïllades. Amb aquest projecte, doncs, el professorat busca que els i les alumnes tinguin una visió global i contextualitzada d’aquests moments especials i personatges clau i que els sàpiguen situar en el temps alhora que saben explicar les raons per què van ser tan importants.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework