15 claves de an谩lisis para apuntalar la agenda educativa 2030

Enlla莽 al recurs
Autoria: Renato Opertti
Editorial: Oficina Internacional d’Educaci贸 (OIE) de la UNESCO
Any: Setembre 2017
Idioma: Castell脿

A trav茅s de quinze claus d’an脿lisi, aquest document proposa una reflexi贸 comprensiva que contribueix a teixir una visi贸 de l’educaci贸 i dels aprenentatges alineada amb l’Agenda Educativa 2030.

Si considerem conjuntament els objectius de l’Agenda Educativa 2030 i els canvis a escala planet脿ria accelerats pels inicis d’una quarta revoluci贸 industrial, ens trobem davant de la necessitat de repensar els conceptes educatius que han permeat la construcci贸 col路lectiva en educaci贸 en les 煤ltimes quatre d猫cades. Aix貌 implica el gran desafiament de donar un renovat sentit a aquests conceptes, aix铆 com als sistemes educatius sota una mirada transformacional i unit脿ria.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework