15 claves de análisis para apuntalar la agenda educativa 2030

Enllaç al recurs
Autoria: Renato Opertti
Editorial: Oficina Internacional d’Educació (OIE) de la UNESCO
Any: Setembre 2017
Idioma: Castellà

A través de quinze claus d’anàlisi, aquest document proposa una reflexió comprensiva que contribueix a teixir una visió de l’educació i dels aprenentatges alineada amb l’Agenda Educativa 2030.

Si considerem conjuntament els objectius de l’Agenda Educativa 2030 i els canvis a escala planetària accelerats pels inicis d’una quarta revolució industrial, ens trobem davant de la necessitat de repensar els conceptes educatius que han permeat la construcció col·lectiva en educació en les últimes quatre dècades. Això implica el gran desafiament de donar un renovat sentit a aquests conceptes, així com als sistemes educatius sota una mirada transformacional i unitària.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework