Informe CME 2024 | Percepcions de l’alumnat universitari català al voltant de l’ODS 4

Enllaç al recurs
Autoria: Coalició Espanyola de la Campanya Mundial per l’Educació (CME)
Any: 2024
Etapa: Universitat
Idioma: Català
El present informe, en el marc de la Campanya Mundial per l’Educació, pretén oferir una “fotografia” sobre el tercer rol de la universitat, el de transmissora de coneixement. Els estudiants universitaris coneixen l’ODS 4? I, més enllà del coneixement, hi estan alineats? Prenen els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a referència deontològica?

Llegir més

La terminologia dels ODS

Enllaç al recurs
Autoria: Universitat de Barcelona, Serveis Lingüístics

Portal que ofereix, a docents i estudiants, un punt d’accés únic i de cerca fàcil de la terminologia catalana adequada per a cadascun dels àmbits objecte dels ODS. Els diferents recursos terminològics, majoritàriament obres del TERMCAT, es presenten agrupats en funció dels objectius corresponents. També s’ofereix un multicercador que accedeix a la informació de cada recurs indexada pel Google.

Llegir més

Parlem de drets

Enllaç al recurs
Autoria: GrupIREF (Grup d’Innovació i Recerca per a l’Ensenyament de la Filosofia)

Exercicis i activitats per treballar a les aules, des d’infantil a secundària, amb l’objectiu d’afavorir la prevenció de la violència i la coeducació a través de l’estimulació de l’expressió oral individual i grupal. Els recursos tenen com a referent els drets dels infants o bé els drets humans.

Llegir més

Diccionari de sociologia i ciències socials

Enllaç al recurs
Autoria: TERMCAT, Centre de Terminologia
Any: 2019-2023
Diccionari amb 2.181 termes de la sociologia i les ciències socials. Tracta àmbits com ara la modernització i la globalització; l’estructura econòmica i política; les classes, els grups i les categories socials; la socialització; la institucionalització; la família; l’educació; el treball; el lleure i el consum; la cultura i la identitat; la religió; els mitjans de comunicació social; el conflicte, la desigualtat i l’exclusió social; la desigualtat de gènere i la sexualitat, i les polítiques socials i l’estat del benestar.

Llegir més

Càpsules de Pau

Enllaç al recurs
Autoria: Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i Contrast

Més d’un centenar de vídeos en què persones d’arreu del món responen la pregunta “Què és per a tu la pau?”, posant-la en relació amb l’experiència viscuda en països en conflicte o amb el seu compromís amb la construcció de pau i contra les violències. El projecte mostra que la percepció de la pau varia molt segons el moment històric, el context sociopolític, la cultura, la religió i la pròpia experiència vital.

Llegir més

Mapa Crític de la Tecnologia

Enllaç al recurs
Autoria: Oxfam Intermón

Cartografia que reuneix actors clau del procés global de la digitalització; especialment, els esforços de les societats civils d’arreu del món per aprofitar el potencial d’aquest espai digital. Es basa en una aproximació crítica al procés de digitalització, centrada en que aquest procés promogui la justícia i l’equitat en lloc d’agreujar les bretxes amb què ens trobem.

Llegir més

¿Nos salvará la tecnología?

Enllaç al recurs
Autoria: Ecologistes en Acció

Document amb diferents propostes didàctiques que persegueixen que el professorat pugui treballar el tema de la tecnologia, i la nostra relació amb ella, des del plantejament obert i crític de 14 preguntes que qüestionen “certeses”. Cada pregunta s’acompanya d’idees sobre possibles activitats a fer, no marcades per nivells educatius estrictes, ni disciplines concretes. Per a cada pregunta, s’aporta també un material de suport que pot servir per a la formació del professorat i l’alumnat.

L’informe s’emmarca en el projecte “99 Preguntes i 99 Experiències per aprendre a viure en un món just i sostenible”.

Llegir més

Parlem de racisme a les escoles

Enllaç al recurs
Autoria: Ajuntament de Barcelona
Vídeo i guia pedagògica per prevenir i treballar el racisme en espais educatius. En el vídeo, un grup de joves parlen de les seves vivències a l’escola com a persones racialitzades no-blanques. La guia ofereix activitats per treballar el visionat del vídeo amb l’alumnat.

Llegir més

Competència Ciutadana

Enllaç al recurs
Autoria: Edualter i Escola de Cultura de Pau
Editorial:
Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya
Any: 2024
Etapa: Educació Primària i Secundària, i Formació Professional Bàsica
Idioma: Català
Document que ofereix orientacions metodològiques i situacions d’aprenentatge per aplicar i avaluar a l’aula la competència ciutadana: aquella que consisteix a implicar-se en la comunitat per garantir i defensar el lliure exercici dels drets econòmics, socials i culturals, promovent la defensa de la dignitat de les persones en un context de sostenibilitat ambiental, econòmica i social. Igualment, implica adoptar perspectives multiculturals, multireligioses i multilingües que abracen la diversitat com un actiu enriquidor.

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework