Guia didàctica del llibre “L’Arcadi al país de les oliveres”

Enllaç al recurs
Autoria: Cécile Barbeito, en col·laboració amb Mar Valldeoriola i Bernat Oliveres
Etapa: Adaptable a diferents cursos
Idioma: Català

Material didàctic que, a partir de l’àlbum il·lustrat “L’Arcadi al país de les oliveres” (recomanat a partir de 10 anys), proposa plantejar-se preguntes relatives a les causes i les conseqüències de les desigualtats al món, aplicar estratègies de pensament crític i empàtic, reconèixer el rol de persones, col·lectius invisibles i moviments socials en la generació d’una consciència solidària, i participar en la creació de futurs possibles alternatius. La guia ofereix diferents itineraris, en funció de la disponibilitat de temps o el plantejament.

Llegir més

Cooperació al desenvolupament

Segons el Diccionari de Cooperació al Desenvolupament de TERMCAT, “cooperació” és l’«acció que duen a terme diversos actors de manera conjunta i col·laborativa per a assolir un objectiu que els beneficia a tots» i “desenvolupament” és la «millora qualitativa de determinats aspectes d’una societat que comporta una evolució de la qualitat de vida de les persones, un augment de les seves capacitats i oportunitats i generalment una disminució de les causes que generen desigualtats».

Llegir més

World Values Survey (WVS)

Enllaç al recurs
Autoria: World Values Survey Association
Programa de recerca internacional dedicat a l’estudi científic i acadèmic dels valors socials, polítics, econòmics, religiosos i culturals de les persones del món. Pretén avaluar l’impacte de l’estabilitat o el canvi de valors al llarg del temps en el desenvolupament social, polític i econòmic dels països i societats. El principal instrument de recerca és una enquesta social comparada representativa que es realitza a nivell mundial cada 5 anys (se’n poden descarregar dades), i també disposen del Mapa cultural Inglehart–Welzel, amb evidències empíriques del canvi cultural massiu i de la persistència de tradicions culturals distintives.

Llegir més

Imatges i vídeos dels ODS

Enllaç al recurs
Autoria: Diputació de Barcelona
Idioma: Català, castellà i anglès

Material audiovisual sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, que inclou imatges per a cada objectiu (en català, castellà i anglès), un vídeo de presentació dels 17 ODS pensats de manera global per actuar localment, i càpsules curtes dirigides a la ciutadania per aprendre a implicar-se en cada ODS.

Llegir més

La regidoria d’Agenda 2030 i els ODS

Enllaç al recurs
Autoria: Diputació de Barcelona
Idioma: Català
Recurs formatiu per donar a conèixer l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible, la rellevància que tenen per al món local, i les eines a l’abast dels governs locals per implementar-los als seus territoris i, així, avançar cap al desenvolupament sostenible.

Llegir més

Visor 2030. Indicadors locals ODS

Enllaç al recurs
Autoria: Diputació de Barcelona
Idioma: Català
Plataforma per a la visualització d’un sistema d’indicadors multidimensional en clau d’Agenda 2030 sobre la realitat econòmica, social i ambiental dels municipis de la província de Barcelona. Permet fer una anàlisi interactiva per municipis, comarques, trams de població, ODS o indicador. Igualment, permet descarregar les dades emprades per a l’anàlisi dels ODS.

Llegir més

SDG Tracker: Measuring progress towards the Sustainable Development Goals

Enllaç al recurs
Autoria: Our World In Data (un projecte de Global Change Data Lab)
Any: 2023 (versió revisada); l’original es va publicar el 2018
Idioma: Anglès
Web que presenta dades de tots els indicadors disponibles de la base de dades Our World in Data, utilitzant estadístiques oficials de l’ONU i altres organitzacions internacionals. Aquesta informació gratuïta i d’accés obert fa un seguiment del progrés global cap als ODS de l’Agenda 2030 amb la voluntat que la ciutadania responsabilitzi els governs en l’assoliment dels objectius acordats.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework