• Portal Paula
  • Activitats
  • Oberta la inscripció dels instituts de Barcelona ciutat al programa Recerca per a la Ciutadania Global

Oberta la inscripció dels instituts de Barcelona ciutat al programa Recerca per a la Ciutadania Global

Recerca per a la Ciutadania Global s’ha inclòs a la Convocatòria unificada de programes del Consorci d’Educació de Barcelona, i la inscripció romandrà oberta fins al 3 de juny de 2019. Cal presentar una carta de motivació.

Formes part d’un institut públic de batxillerat de la ciutat de Barcelona?

Fins al 3 de juny de 2019 podeu sol·licitar la inscripció del centre al programa Recerca per a la Ciutadania Global de la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP) – ICE UB, que forma part de la Convocatòria unificada de programes del Consorci d’Educació de Barcelona, en l’àmbit de Recerca, ciència i tecnologia.

Informació i sol·licitud:

* Fitxa descriptiva del programa
* Fitxa de la convocatòria
* Formulari de sol·licitud del programa


El programa Recerca per a la Ciutadania Global dóna suport als instituts de batxillerat per al desenvolupament de treballs de recerca que eduquin en drets humans i ciutadania global, responent així a les finalitats i objectius d’aquesta etapa de l’educació. Des del curs 2012-2013, el programa posa en relleu les implicacions ètiques de la recerca, així com el paper fonamental del coneixement científic per als drets humans i el desenvolupament sostenible a escala global.

Després d’un taller de recerca inicial (1 h), l’alumnat que ho desitgi podrà apuntar-se a trobades d’assessorament mensuals, que serviran de reforç a la tutoria del treball de recerca. Paral·lelament, en el propi centre educatiu, es realitzarà una formació amb el professorat (20-30 h), adreçada a desenvolupar consensos sobre la tutoria i avaluació d’aquesta matèria de batxillerat. La formació culminarà en una trobada pedagògica entre els centres participants (5 h).

El programa es desenvoluparà d’octubre a juny del curs 2019-2020, i s’estendrà fins al lliurament i avaluació dels treballs de recerca en el curs 2020-2021.

Els requisits per inscriure-s’hi són:

  • Participació en la formació de centre d’almenys un 80% del professorat encarregat de la tutoria de treballs de recerca de batxillerat.
  • Participació en la trobada pedagògica (29/06/2020) d’una persona responsable de la coordinació del treball de recerca a l’institut, més un altre docent.
  • Compromís de seguiment intern de la transferència de la formació a la tutoria i avaluació del treball de recerca.

L’oferta s’adreça a un màxim de 5 instituts públics, i cal presentar una carta de motivació. Es donarà prioritat als centres d’alta complexitat.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework