• Portal Paula
  • Not铆cies
  • Oberta la inscripci贸 dels instituts de Barcelona ciutat al programa Recerca per a la Ciutadania Global

Oberta la inscripci贸 dels instituts de Barcelona ciutat al programa Recerca per a la Ciutadania Global

Recerca per a la Ciutadania Global s’ha incl貌s a la Convocat貌ria unificada de programes del Consorci d’Educaci贸 de Barcelona, i la inscripci贸 romandr脿 oberta fins al 3 de juny de 2019. Cal presentar una carta de motivaci贸.

Formes part d’un institut p煤blic de batxillerat de la ciutat de Barcelona?

Fins al 3 de juny de 2019 podeu sol路licitar la inscripci贸 del centre al programa Recerca per a la Ciutadania Global de la Fundaci贸 Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP) – ICE UB, que forma part de la Convocat貌ria unificada de programes del Consorci d’Educaci贸 de Barcelona, en l’脿mbit de Recerca, ci猫ncia i tecnologia.

Informaci贸 i sol路licitud:

* Fitxa descriptiva del programa
* Fitxa de la convocat貌ria
* Formulari de sol路licitud del programa


El programa Recerca per a la Ciutadania Global d贸na suport als instituts de batxillerat per al desenvolupament de treballs de recerca que eduquin en drets humans i ciutadania global, responent aix铆 a les finalitats i objectius d’aquesta etapa de l’educaci贸. Des del curs 2012-2013, el programa posa en relleu les implicacions 猫tiques de la recerca, aix铆 com el paper fonamental del coneixement cient铆fic per als drets humans i el desenvolupament sostenible a escala global.

Despr茅s d’un taller de recerca inicial (1 h), l’alumnat que ho desitgi podr脿 apuntar-se a trobades d’assessorament mensuals, que serviran de refor莽 a la tutoria del treball de recerca. Paral路lelament, en el propi centre educatiu, es realitzar脿 una formaci贸 amb el professorat (20-30 h), adre莽ada a desenvolupar consensos sobre la tutoria i avaluaci贸 d’aquesta mat猫ria de batxillerat. La formaci贸 culminar脿 en una trobada pedag貌gica entre els centres participants (5 h).

El programa es desenvolupar脿 d鈥檕ctubre a juny del curs 2019-2020, i s’estendr脿 fins al lliurament i avaluaci贸 dels treballs de recerca en el curs 2020-2021.

Els requisits per inscriure-s’hi s贸n:

  • Participaci贸 en la formaci贸 de centre d鈥檃lmenys un 80% del professorat encarregat de la tutoria de treballs de recerca de batxillerat.
  • Participaci贸 en la trobada pedag貌gica (29/06/2020) d鈥檜na persona responsable de la coordinaci贸 del treball de recerca a l鈥檌nstitut, m茅s un altre docent.
  • Comprom铆s de seguiment intern de la transfer猫ncia de la formaci贸 a la tutoria i avaluaci贸 del treball de recerca.

L’oferta s’adre莽a a un m脿xim de 5 instituts p煤blics, i cal presentar una carta de motivaci贸. Es donar脿 prioritat als centres d鈥檃lta complexitat.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework