Abordem tècniques i fonts per a la recerca a secundària

Què distingeix la recerca a secundària dels treballs de síntesi d’etapes anteriors? Com anar més enllà del resum d’informació? Com seleccionar tècniques d’investigació adients per a l’objecte d’estudi? A més a més del qüestionari, l’entrevista o l’experiment, quines altres tècniques de recerca pot aplicar l’estudiant? Quins són els pros i els contres de les diferents tècniques? Quines fonts primàries d’informació estan a l’abast de l’estudiant?

Formacio mestresEn el marc del programa Recerca per a la Pau, i coincidint amb l’acte de lliurament de la desena edició del Premi homònim, la Fundació Solidaritat UB hem realitzat el 3 de juny a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona el taller “Tècniques i fonts per a la recerca d’E.S.O. i batxillerat” adreçat al professorat de secundària que s’encarrega de la tutoria de treballs i projectes de recerca en aquesta etapa educativa.

El taller, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha basat en el treball pràctic i l’intercanvi d’experiències per tal de proporcionar recursos pràctics per a la tutoria de tot tipus de recerques des de les aportacions de la recerca per a la pau.

Els continguts han estat:

  • La recerca, més enllà del treball monogràfic
  • Aterrant la recerca: concreció d’objectius factibles des dels interessos de l’estudiant
  • Tècniques de recerca: creativitat i rigor per al coneixement científic
  • Fonts primàries d’informació: coneixement científic a l’abast de l’estudiant
L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework