Accés a medicaments

Aqu√≠ trobareu fonts d’informaci√≥ per a projectes d’educaci√≥ en drets humans i ciutadania global.flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials

Organismes governamentals

  • Organitzaci√≥ Mundial de la Salut. P√†gina de l’Organitzaci√≥ Mundial de la Salut entorn als medicaments essencials, sobre els quals l’OMS pret√©n que, “en el context dels sistemes de salut existents, estiguin disponibles en tot moment, en quantitats suficients, en les formes farmac√®utiques apropiades, amb una qualitat garantida, i a un preu assequible per a les persones i per a la comunitat”.
  • Ag√®ncia Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Com a ag√®ncia estatal adscrita al Ministeri de Sanitat, l’AEMPS √©s responsable de garantir a la societat, des de la perspectiva de servei p√ļblic, la qualitat, seguretat, efic√†cia i correcta informaci√≥ dels medicaments i productes sanitaris, des de la seva investigaci√≥ fins a la seva utilitzaci√≥, en inter√®s de la protecci√≥ i promoci√≥ de la salut de les persones, de la sanitat animal i el medi ambient.
  • Medicaments i farm√†cia. Canal de l’espai web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que reuneix les √ļltimes publicacions i not√≠cies d’actualitat sobre medicaments i farm√†cia a Catalunya. El canal cont√© informaci√≥ pr√†ctica per a la ciutadania, aix√≠ com recursos per a les persones professionals d’aquest √†mbit i un apartat sobre empreses i prove√Įdors.

ONG i moviments socials

  • Medicaments per a Malalties Desateses. DNDi, per les sigles en angl√®s, √©s una iniciativa fundada per Metges Sense Fronteres, l’Organitzaci√≥ Mundial de la Salut i cinc institucions internacionals de recerca que desenvolupa i proporciona nous tractaments per a pacients desatesos a tot el m√≥n que s√≥n assequibles i f√†cils d’administrar.
  • Metges del m√≥n. Associaci√≥ independent que treballa per fer efectiu el dret a la salut per a totes les persones, especialment per a les poblacions vulnerables, excloses o v√≠ctimes de cat√†strofes naturals, fams, malalties, conflictes armats o viol√®ncia pol√≠tica.
  • Medicusmundi. Associaci√≥ que treballa per fer possible el dret universal a la salut.
  • Farmamundi (Farmac√©uticos Mundi). ONG de cooperaci√≥ al desenvolupament, acci√≥ humanit√†ria i d’emerg√®ncia que promou la salut integral i l’ajuda farmac√®utica a organitzacions humanit√†ries i pa√Įsos en desenvolupament.
  • Plataforma Nogracias. Organitzaci√≥ civil independent per la transpar√®ncia, la integritat i l’equitat en les pol√≠tiques de salut, l’assist√®ncia sanit√†ria i la investigaci√≥ biom√®dica.
  • MSF Access Campaign. Campanya de Metges Sense Fronteres (MSF) el prop√≤sit de la qual √©s impulsar l’acc√©s i el desenvolupament de medicaments per salvar vides i allargar la vida, proves diagn√≤stiques i vacunes per als pacients en els programes de MSF i m√©s enll√†.
  • Nos la juegan. Campanya de No es sano, que reclama: una baixada en els preus dels medicaments i que aquests es fixin a partir dels costos reals d’investigaci√≥ i producci√≥; m√©s finan√ßament p√ļblic per a la recerca en c√†ncer; m√©s control dels preus dels medicaments en els quals s’han invertit fons p√ļblics i canvis en el model de gesti√≥ de la propietat intel¬∑lectual; regulacions que controlin i sancionin els abusos de compet√®ncia; i transpar√®ncia tant en el preu dels medicaments que es paguen a trav√©s del sistema sanitari com en les negociacions amb la ind√ļstria farmac√®utica.

Recursos relacionats

Etiquetes:

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework