Acc茅s a medicaments

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.

>> Per saber-ne m茅s: Com identificar fonts d’informaci贸 per al teu projecte educatiu?flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials

Organismes governamentals

Organitzaci贸 Mundial de la Salutgovernment

P脿gina de l’Organitzaci贸 Mundial de la Salut entorn als medicaments essencials, sobre els quals l’OMS pret茅n que, “en el context dels sistemes de salut existents, estiguin disponibles en tot moment, en quantitats suficients, en les formes farmac猫utiques apropiades, amb una qualitat garantida, i a un preu assequible per a les persones i per a la comunitat”.

Ag猫ncia Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris

Com a ag猫ncia estatal adscrita al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, l’AEMPS 茅s responsable de garantir a la societat, des de la perspectiva de servei p煤blic, la qualitat, seguretat, efic脿cia i correcta informaci贸 dels medicaments i productes sanitaris, des de la seva investigaci贸 fins a la seva utilitzaci贸, en inter猫s de la protecci贸 i promoci贸 de la salut de les persones, de la sanitat animal i el medi ambient.

Medicaments i farm脿cia

Canal de l’espai web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que reuneix les 煤ltimes publicacions i not铆cies d’actualitat sobre medicaments i farm脿cia a Catalunya. El canal cont茅 informaci贸 pr脿ctica per a la ciutadania, aix铆 com recursos per a les persones professionals d’aquest 脿mbit i un apartat sobre empreses i prove茂dors.

ONG i moviments socials

Plataforma Nograciasasociaciones

Organitzaci贸 civil independent per la transpar猫ncia, la integritat i l’equitat en les pol铆tiques de salut, l’assist猫ncia sanit脿ria i la investigaci贸 biom猫dica.

Medicaments que no curen

Projecte de sensibilitzaci贸 i educaci贸 per al desenvolupament de FarmaMundi i MedicusMundi Catalunya sobre la problem脿tica de les donacions i l’acc茅s als medicaments en els pa茂sos empobrits.

MSF Access Campaign

Campanya de Metges Sense Fronteres (MSF) el prop貌sit de la qual 茅s impulsar l’acc茅s i el desenvolupament de medicaments per salvar vides i allargar la vida, proves diagn貌stiques i vacunes per als pacients en els programes de MSF i m茅s enll脿.

Nos la juegan

Campanya de No es sano, que reclama: una baixada en els preus dels medicaments i que aquests es fixin a partir dels costos reals d’investigaci贸 i producci贸; m茅s finan莽ament p煤blic per a la recerca en c脿ncer; m茅s control dels preus dels medicaments en els quals s’han invertit fons p煤blics i canvis en el model de gesti贸 de la propietat intel路lectual; regulacions que controlin i sancionin els abusos de compet猫ncia; i transpar猫ncia tant en el preu dels medicaments que es paguen a trav茅s del sistema sanitari com en les negociacions amb la ind煤stria farmac猫utica.

ONG de Barcelona ciutat que treballen aquest tema

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework