Accés a medicaments

Aquí trobareu fonts d’informació per a projectes d’educació en drets humans i ciutadania global.flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials

Organismes governamentals

  • Organització Mundial de la Salut. Pàgina de l’Organització Mundial de la Salut entorn als medicaments essencials, sobre els quals l’OMS pretén que, “en el context dels sistemes de salut existents, estiguin disponibles en tot moment, en quantitats suficients, en les formes farmacèutiques apropiades, amb una qualitat garantida, i a un preu assequible per a les persones i per a la comunitat”.
  • Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Com a agència estatal adscrita al Ministeri de Sanitat, l’AEMPS és responsable de garantir a la societat, des de la perspectiva de servei públic, la qualitat, seguretat, eficàcia i correcta informació dels medicaments i productes sanitaris, des de la seva investigació fins a la seva utilització, en interès de la protecció i promoció de la salut de les persones, de la sanitat animal i el medi ambient.
  • Medicaments i farmàcia. Canal de l’espai web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que reuneix les últimes publicacions i notícies d’actualitat sobre medicaments i farmàcia a Catalunya. El canal conté informació pràctica per a la ciutadania, així com recursos per a les persones professionals d’aquest àmbit i un apartat sobre empreses i proveïdors.

ONG i moviments socials

  • Metges del món. Associació independent que treballa per fer efectiu el dret a la salut per a totes les persones, especialment per a les poblacions vulnerables, excloses o víctimes de catàstrofes naturals, fams, malalties, conflictes armats o violència política.
  • Medicusmundi. Associació que treballa per fer possible el dret universal a la salut.
  • Farmamundi (Farmacéuticos Mundi). ONG de cooperació al desenvolupament, acció humanitària i d’emergència que promou la salut integral i l’ajuda farmacèutica a organitzacions humanitàries i països en desenvolupament.
  • Plataforma Nogracias. Organització civil independent per la transparència, la integritat i l’equitat en les polítiques de salut, l’assistència sanitària i la investigació biomèdica.
  • MSF Access Campaign. Campanya de Metges Sense Fronteres (MSF) el propòsit de la qual és impulsar l’accés i el desenvolupament de medicaments per salvar vides i allargar la vida, proves diagnòstiques i vacunes per als pacients en els programes de MSF i més enllà.
  • Nos la juegan. Campanya de No es sano, que reclama: una baixada en els preus dels medicaments i que aquests es fixin a partir dels costos reals d’investigació i producció; més finançament públic per a la recerca en càncer; més control dels preus dels medicaments en els quals s’han invertit fons públics i canvis en el model de gestió de la propietat intel·lectual; regulacions que controlin i sancionin els abusos de competència; i transparència tant en el preu dels medicaments que es paguen a través del sistema sanitari com en les negociacions amb la indústria farmacèutica.

Recursos relacionats

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework