Acc茅s a medicaments

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials

Organismes governamentals

  • Organitzaci贸 Mundial de la Salut. P脿gina de l’Organitzaci贸 Mundial de la Salut entorn als medicaments essencials, sobre els quals l’OMS pret茅n que, “en el context dels sistemes de salut existents, estiguin disponibles en tot moment, en quantitats suficients, en les formes farmac猫utiques apropiades, amb una qualitat garantida, i a un preu assequible per a les persones i per a la comunitat”.
  • Ag猫ncia Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Com a ag猫ncia estatal adscrita al Ministeri de Sanitat, l’AEMPS 茅s responsable de garantir a la societat, des de la perspectiva de servei p煤blic, la qualitat, seguretat, efic脿cia i correcta informaci贸 dels medicaments i productes sanitaris, des de la seva investigaci贸 fins a la seva utilitzaci贸, en inter猫s de la protecci贸 i promoci贸 de la salut de les persones, de la sanitat animal i el medi ambient.
  • Medicaments i farm脿cia. Canal de l’espai web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que reuneix les 煤ltimes publicacions i not铆cies d’actualitat sobre medicaments i farm脿cia a Catalunya. El canal cont茅 informaci贸 pr脿ctica per a la ciutadania, aix铆 com recursos per a les persones professionals d’aquest 脿mbit i un apartat sobre empreses i prove茂dors.

ONG i moviments socials

  • Medicaments per a Malalties Desateses. DNDi, per les sigles en angl猫s, 茅s una iniciativa fundada per Metges Sense Fronteres, l’Organitzaci贸 Mundial de la Salut i cinc institucions internacionals de recerca que desenvolupa i proporciona nous tractaments per a pacients desatesos a tot el m贸n que s贸n assequibles i f脿cils d’administrar.
  • Metges del m贸n. Associaci贸 independent que treballa per fer efectiu el dret a la salut per a totes les persones, especialment per a les poblacions vulnerables, excloses o v铆ctimes de cat脿strofes naturals, fams, malalties, conflictes armats o viol猫ncia pol铆tica.
  • Medicusmundi. Associaci贸 que treballa per fer possible el dret universal a la salut.
  • Farmamundi (Farmac茅uticos Mundi). ONG de cooperaci贸 al desenvolupament, acci贸 humanit脿ria i d’emerg猫ncia que promou la salut integral i l’ajuda farmac猫utica a organitzacions humanit脿ries i pa茂sos en desenvolupament.
  • Plataforma Nogracias. Organitzaci贸 civil independent per la transpar猫ncia, la integritat i l’equitat en les pol铆tiques de salut, l’assist猫ncia sanit脿ria i la investigaci贸 biom猫dica.
  • MSF Access Campaign. Campanya de Metges Sense Fronteres (MSF) el prop貌sit de la qual 茅s impulsar l’acc茅s i el desenvolupament de medicaments per salvar vides i allargar la vida, proves diagn貌stiques i vacunes per als pacients en els programes de MSF i m茅s enll脿.
  • Nos la juegan. Campanya de No es sano, que reclama: una baixada en els preus dels medicaments i que aquests es fixin a partir dels costos reals d’investigaci贸 i producci贸; m茅s finan莽ament p煤blic per a la recerca en c脿ncer; m茅s control dels preus dels medicaments en els quals s’han invertit fons p煤blics i canvis en el model de gesti贸 de la propietat intel路lectual; regulacions que controlin i sancionin els abusos de compet猫ncia; i transpar猫ncia tant en el preu dels medicaments que es paguen a trav茅s del sistema sanitari com en les negociacions amb la ind煤stria farmac猫utica.

Recursos relacionats

Etiquetes:

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework