La Universitat de Barcelona convoca el XV Premi de Recerca per a la Pau
Fins al 27 de març de 2020, s’hi poden presentar treballs de recerca de batxillerat que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau, segons les bases del guardó.
Fins al 27 de març de 2020, s’hi poden presentar treballs de recerca de batxillerat que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau, segons les bases del guardó.
La mostra, que està itinerant per dotze biblioteques de la província de Barcelona, subratlla la interdependència de les problemàtiques en el planeta i la nostra corresponsabilitat en la defensa dels drets humans.
Aquests guardons són la cloenda d’uns tallers de còmic impulsats per Cooperació L’H, amb la col·laboració de la Fundació Solidaritat UB, que han arribat a 570 alumnes de 5è de primària del municipi.
A partir de la mobilització d’estudiants i professorat, el projecte contribueix a la meta 4.7 de l’Agenda 2030, que busca assegurar que l’alumnat adquireixi els coneixements per promoure el desenvolupament sostenible.
S’atorguen mencions especials a treballs sobre LGBTfòbia, comunicació amb persones amb discapacitat intel·lectual, immigració veneçolana, fragilitat dels ecosistemes, diversitat d’orientacions sexuals, i paral·lelismes entre la Guerra Civil espanyola i la guerra de Síria.
Les sessions de suport es duran a terme en aules d’informàtica del Centre UB Sants. S’hi podrà assistir els dilluns i dijous de 17 a 19 hores i els dimarts i dimecres de 10 a 13 hores. Inscriu-t’hi a través d’aquest formulari!
S’hi han presentat 58 treballs, elaborats per 70 estudiants de batxillerat de 50 centres educatius de 26 municipis d’arreu de Catalunya.
Recerca per a la Ciutadania Global s’ha inclòs a la Convocatòria unificada de programes del Consorci d’Educació de Barcelona, i la inscripció romandrà oberta fins al 3 de juny de 2019. Cal presentar una carta de motivació.
El grup dissenyarà i experimentarà eines d’avaluació formativa, que es publicaran en accés obert al Dipòsit Digital de la UB i es difondran a través del Portal PAULA.
L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:
Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.
Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.