Alimentacci贸

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: VSF Just铆cia Aliment脿ria Global, Hegoa i associacions i administracions p煤bliques locals
Any: Des de 2011
Etapa: Prim脿ria i secund脿ria

Iniciativa socioeducativa per transversalitzar les conseq眉猫ncies del sistema alimentari actual en les diverses mat猫ries del curr铆culum de prim脿ria i secund脿ria, oferint com a alternativa la sobirania aliment脿ria amb perspectiva de g猫nere.

L鈥檃companyament consisteix, principalment, en formaci贸 del professorat i treball conjunt amb els i les docents d鈥檈laboraci贸 de propostes i materials concrets per les diferents assignatures, aix铆 com tallers a l鈥檃ula i visites a finques agr铆coles. Durant tres cursos escolars, s’introdueixen les tem脿tiques alimentaci贸 saludable, consum responsable, producci贸 d鈥檃liments, revaloritzaci贸 del m贸n rural i g猫nere. Es busca que el centre educatiu dinamitzi la implicaci贸 de la resta de la comunitat.

Etiquetes:, , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework