Alimentacció

Accés a l’experiència
Autoria: VSF Justícia Alimentària Global, Hegoa i associacions i administracions públiques locals
Any: Des de 2011
Etapa: Primària i secundària

Iniciativa socioeducativa per transversalitzar les conseqüències del sistema alimentari actual en les diverses matèries del currículum de primària i secundària, oferint com a alternativa la sobirania alimentària amb perspectiva de gènere.

L’acompanyament consisteix, principalment, en formació del professorat i treball conjunt amb els i les docents d’elaboració de propostes i materials concrets per les diferents assignatures, així com tallers a l’aula i visites a finques agrícoles. Durant tres cursos escolars, s’introdueixen les temàtiques alimentació saludable, consum responsable, producció d’aliments, revalorització del món rural i gènere. Es busca que el centre educatiu dinamitzi la implicació de la resta de la comunitat.

Etiquetes:, , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework