Anomalies de temperatura per pa铆s

Enlla莽 al recurs
Autoria: Antti Lipponen
Any: 2018
Antti Lipponen, cient铆fic investigador de l鈥橧nstitut Meteorol貌gic Finland猫s ha publicat, l鈥檃gost de 2018, aquesta visualitzaci贸 de dades que il路lustra l鈥檈voluci贸 de l鈥檈scalfament del planeta de 1880 a 2017, desglossada per 191 pa茂sos, en base a dades GISTEMP de la NASA.

La visualitzaci贸 revela que la majoria dels pa茂sos s鈥檋an escalfat com a m铆nim 1 grau Celsius, i tots menys un (Kiribati) s鈥檋an escalfat almenys 0.5 graus des de finals de 1800, en relaci贸 a la temperatura mitjana entre 1951 i 1980.

L鈥檃ny 2017, Lipponen havia presentat aquesta mateixa informaci贸 (relativa al per铆ode 1900-2016) mitjan莽ant un estil de visualitzaci贸 diferent.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework