APS pau, drets humans i solidaritat. Noves propostes d’educació per a la justícia global.

Accés al document
Autoria: Rubio, L.; Lucchetti, L.
Editorial: Fundació Jaume Bofill
Lloc: Barcelona
Any: 2016
Idioma: Català

Guia que fa noves propostes d’educació per a la justícia global a través de l’aprenentatge servei (APS). Les autores defineixen l’APS com “una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo”.

“Ambdós processos conflueixen a l’hora d’entendre l’acció pedagògica com una pràctica transformadora amb dimensió política, orientada a la justícia global i a la igualtat d’oportunitats”, afegeixen.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework