XXII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona

Accés a l’experiència
Autoria: Ajuntament de Barcelona
Curs: 2016 – 2017
Etapa: Primària, ESO i Batxillerat (11-17 anys)
Idioma: Català

L’Audiència Pública als nois i noies de Barcelona és una forma de participació cívica mitjançant la qual, després d’un procés col·lectiu de reflexió, en què coneixen els seus drets i deures, l’alumnat fa propostes a l’Ajuntament de la ciutat.

En concret, el projecte del curs 2016-2017 (“Barcelona Ciutat Refugi”) convida l’alumnat a conèixer els motius pels quals hi ha persones refugiades i desplaçades; els seus drets; les competències de les administracions per acollir-les, i el rol de la ciutadania.

Per treballar la temàtica, l’Escola de Cultura de Pau (UAB) elabora dos materials, editats per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona: un Dossier pel professorat i un Dossier per l’alumnat.

A partir de la identificació i priorització de necessitats, l’alumnat cerca solucions i propostes en què intervinguin l’Ajuntament, la comunitat i la ciutadania més jove, les quals presenta en una audiència pública presidida per l’alcaldessa. A través de Barcelona Ciutat Refugi, l’Ajuntament de Barcelona elabora un document de resposta a les propostes de l’Audiència.

Etiquetes:, ,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework