Organitzaci贸 del treball

Vers un batxillerat com a comunitat de recerca compromesa amb el treball i amb el m贸n

La normativa curricular deixa a l’autonomia dels centres l’organitzaci贸 del treball de recerca, un projecte sense assignaci贸 hor脿ria que sovint acaba comportant dificultats de conciliaci贸 entre l’horari laboral del professorat i les necessitats de tutoria de l’alumnat.聽Tanmateix, el proc茅s de recerca requereix aplicar coneixements i procediments que s贸n contingut de mat猫ries de primer curs, i que reforcen les compet猫ncies clau treballades des de l’ESO. El treball de recerca esdev茅 una oportunitat per consolidar aquestes compet猫ncies b脿siques a nivell de batxillerat, necess脿ries per a la continu茂tat dels estudis, la vida quotidiana i l’exercici de la ciutadania.

Tant l’aprenentatge com el proc茅s de recerca poden beneficiar-se d’una organitzaci贸 m茅s col路laborativa del treball, basada en:

  • la comunicaci贸 del propi treball que requereix entendre qu猫 s’est脿 fent i trobant, per poder explicar-ho a altres, i alhora obre espai per a una mirada interdisciplin脿ria des de la posada en com煤 dels treballs;
  • l’avaluaci贸 formativa i formadora, orientada a la millora del treball i l’aprenentatge;
  • un clima grupal de comprom铆s i col路laboraci贸, basat en el di脿leg reflexiu, la confian莽a i l’ajut mutu.

Per aix貌, proposem fer-hi lloc al proc茅s de recerca en l’horari lectiu, integrant els treballs en la programaci贸 de batxillerat des del primer trimestre.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework