Tercer trimestre: Dissenyar

Vers un batxillerat com a comunitat de recerca compromesa

Durant el tercer trimestre, l’alumnat inicia el disseny metodol貌gic de la seva investigaci贸 en base a les troballes del marc te貌ric i l’objectiu de la recerca. 脡s 猫poca d’avaluacions finals, de forma que la dedicaci贸 al treball de recerca disminueix. Tanmateix, la recerca continua present amb activitats de s铆ntesi per anar pensant el disseny metodol貌gic.

Aquestes activitats reforcen la comprensi贸 de la l貌gica de la investigaci贸 i la interconnexi贸 de les problem脿tiques investigades. Per aix貌, les q眉estions investigades es posen en relaci贸 amb els continguts clau del batxillerat cient铆fic i social, i aquests amb els reptes globals de sostenibilitat i drets humans. Es tracta de promoure una mirada interdisciplin脿ria, que connecti els estudis amb la vida i la transformaci贸 social.

Una seq眉猫ncia did脿ctica orientativa seria:

Introducci贸 (abril)

  • Lliurament d’un esquema del marc te貌ric (despr茅s de vacances)
  • Taller: 脠tica en la recerca (Filosofia)

Nus (maig)

  • P貌ster de projecte
  • Mostra de p貌sters de projecte: Investigar canvia el m贸n
  • Coavaluaci贸 del rigor metodol貌gic

Desenlla莽 (juny)

  • Lliurament de M猫tode i Annexos
  • Seminaris i tutoria de recerques

En el nou curr铆culum de batxillerat (pendent d’aprovaci贸), aquesta seq眉猫ncia podria encabir-se en una optativa basada en un projecte d’aprenentatge, amb l’exposici贸 “Investigar canvia el m贸n” com a producci贸 final dels grups.


 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework