El Premi de Recerca per a la Pau compleix deu anys

La Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) han lliurat, el 3 de juny del 2015 a la Universitat de Barcelona, el X Premi de Recerca per a la Pau, convocat en el marc del programa PAULA, que guardona treballs de recerca de batxillerat que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de la pau.

Guardonats X Premi Recerca PauEnguany, el treball premiat ha estat Movimento dos trabalhadores rurais sem terra do Brasil, de Maria Garrido Sellabona de La Salle Manlleu amb tutoria de Meritxell Guitart, que analitza el moviment dels treballadors sense terra (MST) del Brasil en defensa de la reforma agrària.

Entre les mencions especials, el X Premi de Recerca per a la Pau ha destacat dos treballs de la ciutat de Barcelona (El desenvolupament de l’educació a Etiòpia, d’Ennatu Domingo de l’INS Vila de Gràcia amb tutoria de Consol Alonso, i Els CIE, una realitat incòmoda, de Mireia Serra dels Jesuïtes de Sant Ignasi – Sarrià amb tutoria de Jordi Basseda) i un treball de Tarragona (Cos, art i vida: Performances, art d’acció i una marxa molt solidària, d’Iván Claverías de l’Institut Antoni de Martí i Franquès amb tutoria d’Eloïsa Valero).

Igualment, s’han mencionat els treballs El procés de pau a Síria: pot la diplomàcia imposar-se a la violència?, de Clara Miret de l’Escola Pia de Sitges amb tutoria d’Anna Barrachina, que també ha rebut el premi del Consell Comarcal del Garraf, i la recerca La lluita silenciosa. Un crit a la llibertat, la democràcia i la igualtat de les dones al segle XX, de Noemí Egea, Patrícia Pérez i Raquel Arias de l’INS Can Peixauet amb tutoria de Clara Guerola, a què també s’ha concedit el Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Des d’una àmplia varietat de disciplines i tractant una àmplia diversitat de temes locals i internacionals, el Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona ha abordat, per desè any consecutiu, l’objectiu de promoure l’educació per a la pau al batxillerat i, alhora, enfortir la cultura de la pau des de la recerca.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework