El Premi de Recerca per a la Pau compleix deu anys

La Fundaci贸 Solidaritat UB i l鈥Institut de Ci猫ncies de l鈥橢ducaci贸 (ICE) han lliurat, el 3 de juny del 2015 a la Universitat de Barcelona, el X Premi de Recerca per a la Pau, convocat en el marc del programa PAULA, que guardona treballs de recerca de batxillerat que tractin alguna q眉esti贸 relacionada amb la cultura de la pau.

Guardonats X Premi Recerca PauEnguany, el treball premiat ha estat Movimento dos trabalhadores rurais sem terra do Brasil, de Maria Garrido Sellabona de La Salle Manlleu amb tutoria de Meritxell Guitart, que analitza el moviment dels treballadors sense terra (MST) del Brasil en defensa de la reforma agr脿ria.

Entre les mencions especials, el X Premi de Recerca per a la Pau ha destacat dos treballs de la ciutat de Barcelona (El desenvolupament de l鈥檈ducaci贸 a Eti貌pia, d鈥橢nnatu Domingo de l鈥橧NS Vila de Gr脿cia amb tutoria de Consol Alonso, i Els CIE, una realitat inc貌moda, de Mireia Serra dels Jesu茂tes de Sant Ignasi – Sarri脿 amb tutoria de Jordi Basseda) i un treball de Tarragona (Cos, art i vida: Performances, art d鈥檃cci贸 i una marxa molt solid脿ria, d鈥橧v谩n Claver铆as de l鈥橧nstitut Antoni de Mart铆 i Franqu猫s amb tutoria d鈥橢lo茂sa Valero).

Igualment, s鈥檋an mencionat els treballs El proc茅s de pau a S铆ria: pot la diplom脿cia imposar-se a la viol猫ncia?, de Clara Miret de l鈥橢scola Pia de Sitges amb tutoria d鈥橝nna Barrachina, que tamb茅 ha rebut el聽premi del Consell Comarcal del Garraf, i la recerca La lluita silenciosa. Un crit a la llibertat, la democr脿cia i la igualtat de les dones al segle XX, de Noem铆 Egea, Patr铆cia P茅rez i Raquel Arias de l鈥橧NS Can Peixauet amb tutoria de Clara Guerola, a qu猫 tamb茅 s鈥檋a concedit el Premi Joan Gomis de l鈥橝juntament de Santa Coloma de Gramenet.

Des d鈥檜na 脿mplia varietat de disciplines i tractant una 脿mplia diversitat de temes locals i internacionals, el Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona ha abordat, per des猫 any consecutiu, l鈥檕bjectiu de promoure l鈥檈ducaci贸 per a la pau al batxillerat i, alhora, enfortir la cultura de la pau des de la recerca.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework