Publicada la quarta edició de “Vinyetes a l’escola per la solidaritat”

El llibre recull les tires de còmic guardonades a la quarta edició dels tallers de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L’Hospitalet de Llobregat, en què han participat més de 560 alumnes de 5è de primària de la ciutat.

“Vinyetes a l’escola per la solidaritat” és el títol de la publicació que s’ha presentat aquest dilluns, 18 de juny, a la Biblioteca Central Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat en el marc d’un projecte del Programa de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de L’Hospitalet (Cooperació L’H) que compta amb el suport del Programa PAULA d’educació per la pau de la Fundació Solidaritat UB.

El llibre recull les historietes guardonades a la quarta edició dels tallers de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, duts a terme per Cooperació L’H i Fundació Solidaritat UB, durant el curs 2016-2017, amb un total de 563 alumnes de 5è de primària de 14 centres de la ciutat.

Aquests tallers fan servir el còmic com a vehicle de creació artística amb què l’alumnat reflexiona sobre temes diversos, com ara els valors de la pau, la solidaritat, la cooperació i la difusió dels drets humans.

Igual que en la primera, la segona i la tercera edicions del llibre, tant la portada com els pròlegs de les vinyetes premiades i dels accèssits són col·laboracions especials de dibuixants professionals: enguany, Daniel Acuña, Albert Monteys i José Luís Martín.

L’acte de presentació de “Vinyetes a l’escola per la solidaritat” ha estat presidit pel tinent d’alcaldia de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació de L’Hospitalet, Francesc Belver, i hi han intervingut Antoni Guiral, director de FICOMIC; Xavier López, director de la Fundació Solidaritat UB; Nicolás Cortés, director de Cooperació L’H, i els dibuixants Albert Monteys i José Luís Martín.

A més de l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Fundació Solidaritat UB, la publicació ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Universitat de Barcelona i L’Hospitalet pels Drets Humans.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework