Publicada la quarta edici贸 de “Vinyetes a l’escola per la solidaritat”

El llibre recull les tires de c貌mic guardonades a la quarta edici贸 dels tallers de C貌mic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L’Hospitalet de Llobregat, en qu猫 han participat m茅s de 560 alumnes de 5猫 de prim脿ria de la ciutat.

“Vinyetes a l’escola per la solidaritat” 茅s el t铆tol de la publicaci贸 que s’ha presentat aquest dilluns, 18 de juny, a la Biblioteca Central Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat en el marc d’un projecte del Programa de Cooperaci贸 i Solidaritat de l’Ajuntament de L’Hospitalet (Cooperaci贸 L’H) que compta amb el suport del Programa PAULA d’educaci贸 per la pau de la Fundaci贸 Solidaritat UB.

El llibre recull les historietes guardonades a la quarta edici贸 dels tallers de C貌mic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, duts a terme per Cooperaci贸 L’H i Fundaci贸 Solidaritat UB, durant el curs 2016-2017, amb un total de 563 alumnes de 5猫 de prim脿ria de 14 centres de la ciutat.

Aquests tallers fan servir el c貌mic com a vehicle de creaci贸 art铆stica amb qu猫 l鈥檃lumnat reflexiona sobre temes diversos, com ara els valors de la pau, la solidaritat, la cooperaci贸 i la difusi贸 dels drets humans.

Igual que en la primera, la segona i la tercera edicions del llibre, tant la portada com els pr貌legs de les vinyetes premiades i dels acc猫ssits s贸n col路laboracions especials de dibuixants professionals: enguany, Daniel Acu帽a, Albert Monteys i Jos茅 Lu铆s Mart铆n.

L’acte de presentaci贸 de “Vinyetes a l’escola per la solidaritat” ha estat presidit pel tinent d’alcaldia de Coordinaci贸, Planificaci贸, Desenvolupament Econ貌mic i Ocupaci贸 de L’Hospitalet, Francesc Belver, i hi han intervingut Antoni Guiral, director de FICOMIC; Xavier L贸pez, director de la Fundaci贸 Solidaritat UB; Nicol谩s Cort茅s, director de Cooperaci贸 L’H, i els dibuixants Albert Monteys i Jos茅 Lu铆s Mart铆n.

A m茅s de l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Fundaci贸 Solidaritat UB, la publicaci贸 ha comptat amb el suport de la Diputaci贸 de Barcelona, la Universitat de Barcelona i L’Hospitalet pels Drets Humans.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework