Citizenship Education at School in Europe

Citizenship Education in EuropeEnllaç al recurs
Autoria: EURYDICE
Editorial: EACEA, Comissió Europea
Lloc: Brusel·les
Any: 2017
Idioma: Anglès
L’objectiu general d’aquest informe és proporcionar una imatge actual i integral de l’educació per a la ciutadania a l’escola a Europa. L’informe proporciona una visió general de les polítiques nacionals en l’àrea d’educació per a la ciutadania en tots els països europeus coberts, descrivint l’educació per a la ciutadania en el seu estat actual, però també les principals reformes des de l’informe previ d’Eurydice (Comissió Europea, EACEA; 2012).

L’informe capta algunes respostes de la política nacional a les prioritats emergents, inclòs el tractament de l’augment de la diversitat social i l’extremisme violent, la millora del pensament crític i la promoció de l’alfabetització mediàtica.

No obstant això, és important tenir en compte que l’informe no analitza la implementació de regulacions i recomanacions; en conseqüència, no representa necessàriament com l’educació per a la ciutadania s’imparteix a nivell escolar en la pràctica.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework