Citizenship Education in Europe

Citizenship Education in EuropeAcc茅s al document
Autoria:聽EURYDICE
Editorial: EACEA, Comissi贸 Europea
Lloc: Brussel路les
Any:聽2012
Idioma:聽Angl猫s

Aquesta segona edici贸 de l’informe Eurydice t茅 per objecte contribuir al debat de l’educaci贸 per a la ciutadania a Europa proporcionant una an脿lisi comparativa dels recents progressos nacionals. L’informe revisa les pol铆tiques i estrat猫gies dels Estats membres per a la reforma del curr铆culum sobre ciutadania, i se centra en les mesures per fomentar l'”aprendre fent”, que 茅s un element cr铆tic en una zona d’aprenentatge que requereix habilitats pr脿ctiques.

El document proporciona informaci贸 comparable i detallada sobre els reglaments, programes i iniciatives que permeten als estudiants adquirir experi猫ncia pr脿ctica en la vida pol铆tica i social; aix铆 com sobre els m猫todes utilitzats per avaluar aquest aprenentatge pr脿ctic. Igualment, l’informe tracta els canvis introdu茂ts en la formaci贸 inicial i permanent del professorat per millorar els seus coneixements del curr铆culum sobre ciutadania i examinar les seves habilitats en l’ensenyament de la mat猫ria. Finalment, l’estudi investiga el paper de les direccions dels centres educatius en el desenvolupament i la implementaci贸 d’enfocaments integrals d’educaci贸 per a la ciutadania.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework