Citizenship Education in Europe

Citizenship Education in EuropeAccés al document
Autoria: EURYDICE
Editorial: EACEA, Comissió Europea
Lloc: Brussel·les
Any: 2012
Idioma: Anglès

Aquesta segona edició de l’informe Eurydice té per objecte contribuir al debat de l’educació per a la ciutadania a Europa proporcionant una anàlisi comparativa dels recents progressos nacionals. L’informe revisa les polítiques i estratègies dels Estats membres per a la reforma del currículum sobre ciutadania, i se centra en les mesures per fomentar l'”aprendre fent”, que és un element crític en una zona d’aprenentatge que requereix habilitats pràctiques.

El document proporciona informació comparable i detallada sobre els reglaments, programes i iniciatives que permeten als estudiants adquirir experiència pràctica en la vida política i social; així com sobre els mètodes utilitzats per avaluar aquest aprenentatge pràctic. Igualment, l’informe tracta els canvis introduïts en la formació inicial i permanent del professorat per millorar els seus coneixements del currículum sobre ciutadania i examinar les seves habilitats en l’ensenyament de la matèria. Finalment, l’estudi investiga el paper de les direccions dels centres educatius en el desenvolupament i la implementació d’enfocaments integrals d’educació per a la ciutadania.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework