Ciudadanas en el siglo XXI: Sobre los ideales de la ciudadanía global y la privatización de derechos

bibliografiaAccés al document
Autoria: Ciriza, A.
Editorial: Utopia i Praxis Llatinoamericana, vol. 11, núm. 33
Lloc: Maracaibo
Any: abril-juny 2006
Idioma: Castellà

Aquest treball procura establir un recorregut capaç d’assumir les tensions i límits que la crisi del capitalisme tardà imposa a les demandes de ciutadania de les dones, tal com elles es despleguen des dels escenaris internacionals.

Suposant que la ciutadania és entesa com el dret a tenir drets, els ideals d’una ciutadania global coexisteixen en tensió amb dos fenòmens complementaris: la privatització dels drets i la feminització de la pobresa i la supervivència.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework