Ciudadan铆a y globalizaci贸n: Una reflexi贸n desde el tercer sector

Acc茅s al document
Autoria:聽Arnanz, E. (redactor)
Editorial: Fundaci贸 Esplai
Lloc: El Prat de Llobregat
Any:聽2010
Idioma:聽Castell脿

Document que recull les principals idees de dos documents per al debat publicats amb anterioritat i proposa un nou debat estructurat en tres parts: la primera d贸na resposta al concepte de ciutadania global i contextualitza el concepte de globalitzaci贸; la segona inclou diferents aportacions i accions concretes proposades per la Fundaci贸 Esplai per treballar des de l’貌ptica educativa, i la tercera se centra a analitzar i descriure quin 茅s el paper del Tercer Sector en el marc de la ciutadania global, amb especial incid猫ncia en l’脿mbit de la cooperaci贸 internacional.

El debat tamb茅 planteja el tema de les TIC, ja que considera que la globalitzaci贸 no s’ent茅n sense el desenvolupament i l’auge de les tecnologies de comunicaci贸 i informaci贸 .

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework