Ciudadanía y globalización: Una reflexión desde el tercer sector

Accés al document
Autoria: Arnanz, E. (redactor)
Editorial: Fundació Esplai
Lloc: El Prat de Llobregat
Any: 2010
Idioma: Castellà

Document que recull les principals idees de dos documents per al debat publicats amb anterioritat i proposa un nou debat estructurat en tres parts: la primera dóna resposta al concepte de ciutadania global i contextualitza el concepte de globalització; la segona inclou diferents aportacions i accions concretes proposades per la Fundació Esplai per treballar des de l’òptica educativa, i la tercera se centra a analitzar i descriure quin és el paper del Tercer Sector en el marc de la ciutadania global, amb especial incidència en l’àmbit de la cooperació internacional.

El debat també planteja el tema de les TIC, ja que considera que la globalització no s’entén sense el desenvolupament i l’auge de les tecnologies de comunicació i informació .

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework