Ciudadanos del mundo: Hacia una teoría de la ciudadanía

Fitxa del document
Autoria: Cortina, A.
Editorial: Alianza
Lloc: Madrid
Any: 2003
Idioma: Castellà

Aquest llibre constitueix una exploració, tant al llarg de la història com en les seves facetes social, econòmica, civil i intercultural, del terme de ciutadania. La seva autora proposa una ciutadania que representi un punt d’unió entre la raó individual i els valors i normes que tenim per humanitzadors, de manera que aquests puguin arrelar i ser assumits per tothom. Sobre aquesta base, Cortina construeix una teoria de la ciutadania capaç de convertir el conjunt de la humanitat en una comunitat basada en la solidaritat de la qual ningú en quedi exclòs.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework