Ciutadania global i educaci贸 per a la ciutadania

Acc茅s al document
Autoria: Prats, E.
Editorial:聽Temps d鈥橢ducaci贸, n煤m. 35, p. 307-320 (Universitat de Barcelona)
Lloc:聽Barcelona
Any:聽2008
Idioma:聽Catal脿

En un recorregut conceptual que comen莽a revisant la noci贸 mateixa de ciutadania i sobre les repercussions de la globalitzaci贸, el present article exposa els models d鈥檈ducaci贸 per a la ciutadania que s鈥檃punten en l鈥檋oritz贸 pedag貌gic, en el ben ent猫s que no podem fer pron貌stics sobre l鈥檌mpacte de la globalitzaci贸 en l鈥檈ducaci贸, per貌 s铆 que hem de ser capa莽os d鈥檃puntar tend猫ncies.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework