El còmic, una eina socioeducativa per treballar la inclusió social

L’àrea d’educació de la Fundació Solidaritat UB presentarem, el 9 de març del 2016 a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona, el projecte de Còmic pels Drets Humans que des del 2011 desenvolupem a diversos centres educatius de L’Hospitalet, Manresa, el Garraf i altres comarques barcelonines, en conveni amb diferents administracions locals i en el marc del Programa PAULA (programa conjunt de la Fundació i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UB).

comic pels drets humans

Portada d’un dels números de la revista “Vinyetes a l’escola per la solidaritat”, editada a L’Hospitalet arran dels tallers de còmic

El director de la FSUB, Xavier López, i la coordinadora de l’àrea d’educació de la Fundació, Nuria González, seran els encarregats de presentar aquesta experiència en què el còmic ha demostrat ser una eina socioeducativa molt vàlida per treballar la inclusió social des de la perspectiva dels drets humans.

L’activitat es realitzarà en el context de la IV Jornada conjunta entre els graus d’Educació Social i Pedagogia de la UB en matèria d’acció socioeducativa per a la inclusió social, que se celebrarà a l’Aula Magna de l’Edifici del Teatre del Campus Mundet.

La presentació anirà acompanyada d’una mostra dels tallers de Còmic pels Drets Humans que es duen a terme a les aules, a càrrec de l’autor de còmic José Miguel Álvarez. I l’alumnat de grau també podrà visitar, al vestíbul de l’edifici, dues exposicions que exemplifiquen el binomi còmic i drets humans:

  • Mapamundi dels drets humans: mostra que consta d’un mapamundi en format còmic orientat a fomentar el coneixement de la situació dels drets humans a escala global entre l’alumnat d’ESO i batxillerat.
  • Còmics per a la ciutadania global: exposició produïda pel Consell Comarcal del Garraf (amb el suport de la Diputació de Barcelona) a partir de les vinyetes elaborades per l’alumnat de secundària del Garraf participant als tallers de “Còmic pels Drets Humans”.
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework