El c貌mic, una eina socioeducativa per treballar la inclusi贸 social

L’脿rea d’educaci贸 de la Fundaci贸 Solidaritat UB presentarem, el 9 de mar莽 del 2016 a la Facultat d’Educaci贸 de la Universitat de Barcelona, el projecte de C貌mic pels Drets Humans que des del 2011 desenvolupem a diversos centres educatius de L’Hospitalet, Manresa, el Garraf i altres comarques barcelonines, en conveni amb diferents administracions locals i en el marc del Programa PAULA (programa conjunt de la Fundaci贸 i l’Institut de Ci猫ncies de l’Educaci贸 de la UB).

comic pels drets humans

Portada d’un dels n煤meros de la revista “Vinyetes a l’escola per la solidaritat”, editada a L’Hospitalet arran聽dels tallers de c貌mic

El director de la FSUB, Xavier L贸pez, i la coordinadora de l’脿rea d’educaci贸 de la Fundaci贸, Nuria Gonz谩lez, seran els encarregats de presentar aquesta experi猫ncia en qu猫 el c貌mic ha demostrat ser una eina socioeducativa molt v脿lida per treballar la inclusi贸 social des de la perspectiva dels drets humans.

L’activitat es realitzar脿聽en el context de la IV Jornada conjunta entre els聽graus d鈥橢ducaci贸 Social i Pedagogia de la UB en mat猫ria d鈥檃cci贸 socioeducativa per a la inclusi贸 social, que se celebrar脿 a l’Aula Magna de l’Edifici del Teatre del Campus Mundet.

La presentaci贸 anir脿 acompanyada d’una mostra dels tallers de C貌mic pels Drets Humans que es duen a terme a les aules, a c脿rrec de l’autor de c貌mic Jos茅 Miguel 脕lvarez. I l’alumnat de grau tamb茅 podr脿 visitar, al vest铆bul de l’edifici, dues exposicions que exemplifiquen el binomi c貌mic i drets humans:

  • Mapamundi dels drets humans: mostra que consta d’un mapamundi en format c貌mic orientat a fomentar el coneixement de la situaci贸 dels drets humans a escala global entre l’alumnat d’ESO i batxillerat.
  • C貌mics per a la ciutadania global: exposici贸 produ茂da pel Consell Comarcal del Garraf (amb el suport de la Diputaci贸 de Barcelona) a partir de les vinyetes elaborades per l’alumnat de secund脿ria del Garraf participant als tallers de聽“C貌mic pels Drets Humans”.
Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework