Compartim recerques sobre l’educació a l’Àfrica

Dos estudiants de secundària i un estudiant de màster han estat els protagonistes de la taula rodona “Educació a l’Àfrica” que la Fundació Solidaritat UB hem realitzat, el 25 de maig, a la Sala de Graus de la Facultat de Pedagogia del Campus Mundet UB amb l’objectiu de compartir les recerques que cadascun d’aquests alumnes ha realitzat o està realitzant sobre els sistemes educatius de diferents països africans.

  • Ennatu Domingo, estudiant de l’INS Vila de Gràcia, ha centrat el seu treball de recerca de batxillerat en el desenvolupament de l’educació a Etiòpia.
  • Issa Malick, estudiant de l’INS Josep Serrat i Bonastre, està realitzant el seu treball de recerca de batxillerat sobre el sistema educatiu de Costa d’Ivori.
  • Ildefonso José Engonga, estudiant del màster en Psicopedagogia de la UB, realitza un treball de recerca sobre el sistema educatiu de Guinea Equatorial.

Educacio AfricaA partir de les seves recerques, tots tres alumnes han aportat i debatut descobriments al voltant de les realitats educatives dels països objecte d’estudi.

Aquestes realitats també han estat analitzades recentment pels informes L’educació per a tothom 2000-2015: Consecucions i desafiaments” de la UNESCO i “Panorama de l’Educació” de l’OCDE, que la professora de Pedagogia Internacional Ana Marín ha fet servir per introduir l’acte. Algunes de les dades recollides són, per exemple, que, de principis del segle XXI fins l’any 2011/2012, tant a Etiòpia com a Guinea Equatorial ha disminuït el percentatge d’infants que mai no han assistit a l’escola, que en tots tres països s’ha reduït el nombre d’alumnes per mestre i que, en canvi, en tots tres ha augmentat el nombre de dones que són professores de primària.

La taula rodona “Educació a l’Àfrica” ha estat una de les activitats de la xarxa de recerca per a la pau, que es desenvolupa, dins del programa Recerca per a la Pau, en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework