Compartim recerques sobre l’educaci贸 a l’脌frica

Dos estudiants de secund脿ria i un estudiant de m脿ster han estat els protagonistes de la taula rodona聽“Educaci贸 a l’脌frica” que la Fundaci贸 Solidaritat UB hem realitzat, el 25 de maig, a la Sala de Graus de la Facultat de Pedagogia del Campus Mundet UB amb l’objectiu de compartir les recerques que cadascun d’aquests alumnes ha realitzat o est脿 realitzant sobre els sistemes educatius de diferents pa茂sos africans.

  • Ennatu Domingo, estudiant de l’INS Vila de Gr脿cia, ha centrat el seu treball de recerca de batxillerat en el desenvolupament de l’educaci贸 a Eti貌pia.
  • Issa Malick, estudiant de l’INS Josep Serrat i Bonastre, est脿 realitzant el seu treball de recerca de batxillerat sobre el sistema educatiu de Costa d’Ivori.
  • Ildefonso Jos茅 Engonga, estudiant del m脿ster en Psicopedagogia de la UB, realitza un treball de recerca sobre el sistema educatiu de Guinea Equatorial.

Educacio AfricaA partir de les seves recerques, tots tres alumnes han aportat i debatut descobriments聽al voltant de les realitats聽educatives聽dels pa茂sos objecte d’estudi.

Aquestes realitats tamb茅 han estat analitzades recentment pels informes L’educaci贸 per a tothom 2000-2015: Consecucions i desafiaments” de la UNESCO i “Panorama de l’Educaci贸” de l’OCDE, que聽la professora de Pedagogia Internacional Ana Mar铆n聽ha fet servir per聽introduir l’acte. Algunes de les dades recollides s贸n, per exemple, que, de principis del segle XXI fins l’any 2011/2012, tant a Eti貌pia com a Guinea Equatorial ha disminu茂t el percentatge d’infants聽que mai no han assistit a l’escola, que en tots tres聽pa茂sos s’ha redu茂t el nombre d’alumnes per mestre i que, en canvi, en tots tres ha augmentat el nombre de dones que s贸n professores de prim脿ria.

La taula rodona “Educaci贸 a l’脌frica” ha estat una de les activitats de la xarxa de recerca per a la pau, que聽es聽desenvolupa, dins del programa Recerca per a la Pau, en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework