Comprendre la crisi de les persones refugiades

comprendre realitat persones refugiadesEnllaç al recurs

Donada la conjuntura actual respecte a les persones refugiades, l’Escola de Cultura de Pau (UAB) proposa aprofitar el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP, 30 de gener), per reflexionar sobre la configuració dels conflictes armats i el conseqüent impacte per a la població civil.

Amb aquesta finalitat, l’entitat edita el dossier “Comprendre la crisi de les persones refugiades”, que inclou tres activitats pedagògiques concretes sobre conflictes armats i desplaçaments forçats per aplicar a l’àmbit de l’educació formal i no formal. Com a recomanació, les activitats s’adrecen a infants de tercer cicle de primària (entre 10 i 12 anys); tot i que es poden realitzar amb estudiants d’ESO, per exemple.

Aquest material aposta per entendre la pau des d’una perspectiva positiva, que permeti comprendre què cal fer per construir-la, tant a nivell de les relacions entre les persones, com a nivell organitzatiu per conviure pacíficament.

Etiquetes:, , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework