Comprendre la crisi de les persones refugiades

comprendre realitat persones refugiadesEnlla莽 al recurs

Donada la conjuntura actual respecte a les persones refugiades, l’Escola de Cultura de Pau (UAB) proposa aprofitar el Dia Escolar de la Noviol猫ncia i la Pau (DENIP, 30 de gener), per reflexionar sobre la configuraci贸 dels conflictes armats i el conseq眉ent impacte per a聽la poblaci贸 civil.

Amb aquesta finalitat, l’entitat edita el dossier “Comprendre la crisi de les persones refugiades”, que inclou tres activitats pedag貌giques concretes sobre conflictes armats i despla莽aments for莽ats per aplicar a l’脿mbit de l’educaci贸 formal i no formal. Com a recomanaci贸, les activitats s’adrecen a infants de tercer cicle de prim脿ria (entre 10 i 12 anys); tot i que es poden realitzar amb estudiants d’ESO, per exemple.

Aquest material aposta per entendre la pau des d鈥檜na perspectiva positiva, que permeti comprendre qu猫 cal fer per construir-la, tant a nivell de les relacions entre les persones, com a nivell organitzatiu per conviure pac铆ficament.

Etiquetes:, , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework