El compromiso con el desarrollo como reto educativo

Accés a l’experiència
Autoria: IES Foramontanos (Cabezón de la Sal)
Any: 2011
Etapa: ESO

Katmandú, l’ONU i l’Índia són bases d’aquest projecte d’investigació per a la ciutadania global (III Premi Vicent Ferrer).

Una de les iniciatives que inclou consisteix a emprendre diferents activitats per finançar una beca d’estudis a Katmandú (Nepal). Una altra iniciativa és el Global Classrooms: un programa internacional basat en l’ONU, en què l’alumnat aprèn a investigar, debatre i negociar sobre temes reals (com el tràfic d’animals salvatges, l’escalfament global o l’accés a l’educació i el treball de nenes i dones, respectivament). La tercera activitat és l’School to School, un intercanvi cultural amb una escola de l’Índia, amb el qual els i les estudiants s’apropen a la realitat sociocultural d’aquest país.

Etiquetes:, ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework