Construint pau des dels municipis

Enlla莽 al recurs
Autoria: Berta Maristany Corbella
Coordinaci贸: Helena Aranda Mayor, Mariano Flores
Editorial: Edualter i Alcaldes per la Pau
Any: 2021
Idioma: Catal脿
Guia d’educaci贸 per a la pau a l’脿mbit local, que mostra algunes accions per contribuir al municipalisme per la pau des de l’脿mbit educatiu. Es planteja en la direcci贸 de la “pau positiva”, per la qual cal con猫ixer amb profunditat la viol猫ncia i planificar accions i estrat猫gies per aconseguir just铆cia sense cap mena de viol猫ncia. En aquest context, la pau no consisteix nom茅s en l’abs猫ncia de viol猫ncia directa, sin贸 que la manca de desenvolupament hum脿 i d鈥檃cc茅s a l鈥檈ducaci贸 o a la salut, les desigualtats econ貌miques i el no respecte als drets humans s贸n les principals amenaces per a la pau.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework