Es convoca l’XI Premi de Recerca per a la Pau

La Universitat de Barcelona convoca l鈥onzena edici贸 del Premi de Recerca per a la Pau,聽a la qual es poden presentar treballs de recerca de batxillerat聽que hagin estat realitzats per estudiants matriculats als centres educatius聽de Catalunya durant el curs 2015-2016 i que tractin alguna q眉esti贸 relacionada amb la cultura de pau.

XIpremirecercaFSUB_3webEntre les diverses tem脿tiques vinculades a aquest 脿mbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament hum脿, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes, la interculturalitat, etc.

L鈥檕bjectiu del Premi 茅s promoure l鈥檈ducaci贸 per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca.

Els treballs s鈥檋an de presentar a la Fundaci贸 Solidaritat UB (c/ Melcior de Palau, 140, de Barcelona) fins al 15 d鈥檃bril del 2016. Els documents poden lliurar-se a聽la consergeria del Centre UB de Sants, que est脿 oberta de 8 del mat铆 a 9 de la nit. Tamb茅 es poden enviar per correu postal (amb data del 15 d’abril o anterior).

El Premi (que consta d鈥檜n xec de 500鈧 per a l鈥檃utor/a del treball i un altre, del聽mateix valor, per al centre educatiu聽on s鈥檋a realitzat) el resol un jurat interdisciplinari format 铆ntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona.聽Per elegir el treball guardonat, el jurat聽t茅 en compte:

  • La vinculaci贸 i coher猫ncia del treball amb la cultura de pau.
  • El raonament cr铆tic i el rigor metodol貌gic en el desenvolupament de la recerca.
  • La integraci贸 de les dimensions local i global en el tractament de la tem脿tica.
  • L’originalitat.
  • La contribuci贸 de la recerca a il路lustrar i dotar de contingut la cultura de pau.

Les bases es poden consultar a la p脿gina web del Premi. Per a m茅s informaci贸, es pot contactar amb la Fundaci贸 Solidaritat UB a trav茅s del correu electr貌nic聽recercapau@ub.edu i del tel猫fon 93 403 96 12.

Des del curs 2014-2015, el Premi de Recerca per a la Pau s’atorga conjuntament al Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que guardona el millor treball de recerca d’estudiants d鈥檃quest municipi (segons el veredicte del jurat). Aix铆 mateix, des de la cinquena edici贸 del Premi, el Consell Comarcal del Garraf hi col路labora atorgant un guard贸 propi al millor treball de recerca provinent d鈥檃lgun centre d鈥檈nsenyament de la comarca.

Amb el suport de:
aj_BCN_2013

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework