La crisi del refugi. Una exposició basada en recerques de Batxillerat (2016-2017)

Exposició sobre la crisi del refugi a partir de pòsters de treballs de recerca de Batxillerat que han investigat diferents aspectes de la problemàtica.

Com a context, la mostra presenta les normatives internacionals bàsiques en relació al dret d’asil, exposa el nombre de desplaçaments que ha provocat la guerra de Síria, i analitza la resposta d’Europa davant l’arribada de les persones sirianes desplaçades.

A més de conèixer la temàtica, l’exposició pot servir per explicar el procés d’investigació del Treball de recerca i inspirar noves recerques que comprovin com ha evolucionat el dret d’asil a Europa.

Aquí es detalla una activitat de dues hores per treballar l’exposició a l’aula.

L’exposició està disponible en format digital i en suport físic (pop-up de 230 x 230 cm).

L’edició física de la mostra s’ofereix de manera gratuïta als centres de secundària, si bé cal recollir-la i tornar-la al Centre UB Sants.

Com sol·licitar-la?

Completa la carta de sol·licitud (en .rtf) i envia-la, amb la signatura electrònica de la direcció del centre, a recercapau@ub.edu.

En el termini aproximat de dos dies laborables, rebràs un correu de confirmació de la reserva, o bé una proposta de dates alternatives.


L’exposició s’ha realitzat en el marc del projecte El conflicte de Síria i la crisi del refugi en la recerca de Batxillerat, que ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). L’edició física de la mostra s’ha imprès amb el suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona dins del projecte Recerca per a la ciutadania global.

Amb el suport de:

 
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework