• Portal Paula
  • Activitats
  • Curs semipresencial: Recerca de batxillerat per a la ciutadania global (de l’objectiu al disseny metodol貌gic)

Curs semipresencial: Recerca de batxillerat per a la ciutadania global (de l’objectiu al disseny metodol貌gic)

De l’11 d’abril al 29 de juny de 2018.
30 hores (6 de presencials i 24 de treball telem脿tic).
Per a professorat tutor de treballs de recerca de batxillerat.

Inscripci贸, fins al 9 d’abril de 2018, aqu铆.


curs professorat treball recerca batxilleratEl curs semipresencial gratu茂t “Recerca de batxillerat per a la ciutadania global” – emmarcat en el projecte聽“Interdependents, corresponsables: L鈥橝genda 2030 com a recurs per la recerca de batxillerat” – s鈥檃dre莽a a professorat de secund脿ria que vulgui aprofundir en el potencial de la recerca com a estrat猫gia did脿ctica per educar en ciutadania global.

A partir de la reflexi贸 sobre les finalitats i els objectius del treball de recerca, es proporcionen recursos pr脿ctics per a la tutoria i l鈥檃valuaci贸 formativa d鈥檃questa mat猫ria obligat貌ria del batxillerat. Els continguts abracen des de la definici贸 de l’objectiu de la recerca fins al disseny metodol貌gic.

La formaci贸 requereix que, durant la realitzaci贸 del curs, s鈥檈stigui tutoritzant algun treball de recerca, ja que les activitats avancen en paral路lel a la tutoria del treball. Al professorat participant se li oferir脿 la possibilitat que alumnes que realitzin treballs sobre reptes globals de l’Agenda 2030 formin part del grup de recerca de batxillerat, incl貌s en el mateix projecte.

Continguts del curs:

curs docents treball recerca batxillerat

  • El treball de recerca en el curr铆culum de batxillerat
  • El proc茅s de recerca: creativitat i rigor pel coneixement cient铆fic
  • L鈥enfocament de drets humans com a facilitador de la recerca
  • Capacitats de ciutadania global: dimensi贸 cognitiva, socioafectiva i conductual
  • Criteris d鈥avaluaci贸 formativa durant la tutoria
Metodologia del curs:

El treball telem脿tic a trav茅s del Campus Obert de la UB es combina amb tres sessions presencials a l’edifici de Sants de la UB (Melcior de Palau, 140, Barcelona), els dimecres 18 d鈥檃bril, 9 de maig i 13 de juny de 2018, de 17:30 a 19:30.

Requisits de certificaci贸*:

Assist猫ncia a un m铆nim de dues sessions presencials, seguiment regular de les activitats telem脿tiques i lliurament satisfactori del treball final.

Informaci贸 i/o consultes:
– sobre els continguts: recercapau@ub.edu
– sobre la inscripci贸: ice-cursos@ub.edu

El contingut del projecte “Interdependents, corresponsables” 茅s responsabilitat de la Fundaci贸 Solidaritat UB i no reflecteix necess脿riament l’opini贸 de la Diputaci贸 de Barcelona.

* Les activitats certificades per l鈥橧nstitut de Ci猫ncies de l鈥橢ducaci贸 tenen els mateixos efectes per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formaci贸 permanent del Departament d鈥橢nsenyament de la Generalitat de Catalunya. Els certificats s鈥檌ncorporen directament a l鈥檈xpedient de formaci贸 del professor/a i es poden utilitzar com a acreditaci贸 per participar en els diferents concursos i convocat貌ries del Departament d鈥橢nsenyament de la Generalitat de Catalunya, amb els termes que indiqui cada convocat貌ria.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework