Declaración Mundial sobre la Educación Superior en el Siglo XXI

bibliografiaAccés al document
Autoria: UNESCO
Editorial: UNESCO
Lloc: París
Any: 1998
Idioma: Castellà

Inspirada en els grans textos normatius de les Nacions Unides, aquesta declaració sorgeix de la Conferència Mundial sobre l’Educació Superior al segle XXI, que la UNESCO va convocar a l’octubre del 1998 a París.

El document parteix de la idea que “com que la societat està cada vegada més basada en el saber […], l’educació superior i la recerca són en l’actualitat els components essencials del desenvolupament cultural, socioeconòmic i ecològicament viable dels individus, les comunitats i les nacions”.

A la Conferència Mundial, hi va haver unanimitat a considerar imprescindible per a tota societat una educació superior renovada per afrontar els reptes del segle XXI, per garantir la seva autonomia intel·lectual, per produir i fer avançar els coneixements i educar i formar ciutadans responsables i conscients, i especialistes qualificats, sense els quals cap nació pot progressar en el pla econòmic, social, cultural ni polític.

Així, en aprovar la seva Declaració, la Conferència va establir unes bases capaces d’orientar la formulació de polítiques nacionals en matèria d’educació superior per al segle XXI i va voler afavorir, així mateix, l’emergència d’una aliança entre la comunitat universitària i educativa i els seus principals associats dins de la societat.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework