Declaraci贸n Mundial sobre la Educaci贸n Superior en el Siglo XXI

bibliografiaAcc茅s al document
Autoria:聽UNESCO
Editorial:聽UNESCO
Lloc: Par铆s
Any: 1998
Idioma:聽Castell脿

Inspirada en els grans textos normatius de les Nacions Unides, aquesta declaraci贸 sorgeix de la Confer猫ncia Mundial sobre l’Educaci贸 Superior al segle XXI, que la UNESCO va convocar a l’octubre del 1998 a Par铆s.

El document parteix de la idea que “com que la societat est脿 cada vegada m茅s basada en el saber […], l’educaci贸 superior i la recerca s贸n en l’actualitat els components essencials del desenvolupament cultural, socioecon貌mic i ecol貌gicament viable dels individus, les comunitats i les nacions”.

A la Confer猫ncia Mundial, hi va haver unanimitat a considerar imprescindible per a tota societat una educaci贸 superior renovada per afrontar els reptes del segle XXI, per garantir la seva autonomia intel路lectual, per produir i fer avan莽ar els coneixements i educar i formar ciutadans responsables i conscients, i especialistes qualificats, sense els quals cap naci贸 pot progressar en el pla econ貌mic, social, cultural ni pol铆tic.

Aix铆, en aprovar la seva Declaraci贸, la Confer猫ncia va establir unes bases capaces d’orientar la formulaci贸 de pol铆tiques nacionals en mat猫ria d’educaci贸 superior per al segle XXI i va voler afavorir, aix铆 mateix, l’emerg猫ncia d’una alian莽a entre la comunitat universit脿ria i educativa i els seus principals associats dins de la societat.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework