Dret a l’educaci贸

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.
flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Centres de recerca | Informes

Organismes governamentals

 • governmentOficina Internacional d’Educaci贸 de la UNESCO. La seva missi贸 consisteix a aportar suport i solucions innovadores per als reptes als quals s’enfronten els ministeris d’educaci贸 i els governs en la tasca de millorar la qualitat i la pertin猫ncia dels seus curr铆culums, l’ensenyament, l’aprenentatge, els processos d’avaluaci贸 i els resultats.
 • Institut d’Estad铆stica de la UNESCO. Ofereix formes innovadores de cercar -i utilitzar- la informaci贸 estad铆stica disponible per donar suport a les iniciatives de la UNESCO; entre altres, les relatives a l’educaci贸 i l’aprenentatge.
 • Comissi贸 Europea, Xarxa Eurydice. La seva missi贸 茅s la de proveir an脿lisi i informaci贸 sobre els sistemes d鈥檈ducaci贸 nacionals dels pa茂sos europeus. A Eurydice es pot trobar informaci贸 detallada d’aquests sistemes, informes comparatius per temes, informes sobre educaci贸, estructures educatives nacionals, calendaris escolars, comparatives salarials i temps lectiu per pa茂sos i nivells educatius.
 • Ministeri d’Educaci贸, Cultura i Esport. Li correspon la proposta i execuci贸 de la pol铆tica del Govern espanyol en mat猫ria d’educaci贸, que 茅s un dels drets reconeguts en la Declaraci贸 dels Drets dels Infants.
 • Departament d’Ensenyament. Li correspon la proposta i execuci贸 de la pol铆tica del Govern catal脿 en mat猫ria d’educaci贸, que 茅s un dels drets reconeguts en la Declaraci贸 dels Drets dels Infants.
 • Diputaci贸 de Barcelona. L’脌rea de Cultura, Educaci贸 i Esports de la Diputaci贸 de Barcelona treballa amb els ajuntaments per afavorir, en el marc de les compet猫ncies locals en educaci贸, l’猫xit escolar per a tothom i la qualitat de tots els serveis educatius, des de les escoles bressol fins a la formaci贸 professional i de persones adultes. Busca afavorir la cohesi贸 social i la qualitat de vida dels pobles i ciutats mitjan莽ant la millora de l’educaci贸.
 • Consorci d’Educaci贸 de Barcelona. 脡s un instrument de cogesti贸 i descentralitzaci贸, en un marc de col路laboraci贸 institucional, que representa la voluntat de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona de treballar plegats per a la millora dels serveis als centres educatius i a la ciutadania a trav茅s d’una 煤nica xarxa educativa.

ONG i moviments socials

 • asociacionesCampanya Mundial per l’Educaci贸. Coalici贸 internacional formada per ONGs, sindicats de l’entorn educatiu, centres escolars i moviments socials de molt divers signe que reclamen el compliment 铆ntegre dels compromisos de la “Cimera de Dakar” (Senegal) de l’any 2000, on la comunitat internacional es va comprometre a garantir l’acc茅s a una educaci贸 de qualitat per a tots i totes abans de l’any 2015.
 • Adra Fundaci贸 – Educaci贸 per al desenvolupament
 • ALDA Fundaci贸 – Educaci贸 per al desenvolupament
 • Aministia Internacional – Educaci贸 en drets humans
 • Creu Roja Joventut – Educaci贸 Ambiental i Sostenibilitat, Educaci贸 per al Desenvolupament i Cooperaci贸 Internacional, Promoci贸 i Educaci贸 per a la Salut
 • Educo – “L’educaci贸 茅s la nostra prioritat”
 • Fundaci贸 Proide – Educaci贸 per al desenvolupament
 • InteRed – Aposta per una educaci贸 transformadora, que generi la participaci贸 activa i compromesa de tota les persones a favor de la just铆cia, l’equitat de g猫nere i la sostenibilitat social i ambiental.
 • Mans Unides – Els seus projectes educatius contemplen la creaci贸 i equipament d’escoles prim脿ries, secund脿ries i professionals, organitzaci贸 de cursos, formaci贸 del professorat, etc.
 • Oxfam Intermon – Educaci贸 per a la Ciutadania Global
 • Save the Children – Educaci贸 de qualitat, educaci贸 en emerg猫ncies, educaci贸 inclusiva, educaci贸 i conflictes i equitat educativa.
 • SED (Solidaritat, Educaci贸, Desenvolupament) – Educaci贸 per al desenvolupament
 • Somriures de Bombai – “L’educaci贸 obre les portes a les oportunitats”
 • UNICEF – Educaci贸 per a tots els infants

ONG de Barcelona ciutat que treballen aquest tema

Centres de recerca

DocumentacioFundaci贸 Jaume Bofill

脡s una fundaci贸 cultural privada creada el 1969 amb l’objectiu de promoure el coneixement de la societat catalana, el debat de les noves idees i propostes per avan莽ar cap a una major just铆cia social, i l’actuaci贸 de persones i col路lectius diversos que tamb茅 busquin la transformaci贸 i el canvi social. Des del 2009, centra el conjunt de la seva activitat en l’educaci贸 i el seu context social.

Informes

 • Informe de Seguiment de l’EPT al M贸n. Elaborat per un equip independent i publicat per la UNESCO, l’Informe de Seguiment de l’Educaci贸 per a Tothom (EPT) en el M贸n 茅s una refer猫ncia acreditada l’objectiu de la qual 茅s informar, influir i mantenir un comprom铆s genu铆 amb l’Educaci贸 per a Tots.
 • Informe “Fem-ho b茅”: per la fi de la crisi en l’educaci贸 de les nenes. Aquest informe revela que al m贸n les nenes segueixen estant discriminades negativament en tots els nivells educatius. Des de la perspectiva de les 4As, un marc te貌ric dissenyat i adoptat el 1999 pel Comit猫 de l’ONU per als Drets Econ貌mics, Socials i Culturals, la CME ha examinat el grau de Disponibilitat, Accessibilitat, Acceptabilitat i Adaptabilitat de les pol铆tiques educatives implementades en 80 pa茂sos en vies de desenvolupament.
 • Educaci贸 per a Tots: Cap a la Igualtat entre els Sexes. En el primer cap铆tol d’aquesta segona edici贸 de l’Informe de Seguiment de l’EPT al M贸n es presenten s貌lids arguments, basats en els drets humans, en pro de la realitzaci贸 de la igualtat entre els sexes en l’educaci贸. En el segon cap铆tol s’avaluen, des de l’angle d’aquesta igualtat, els progressos realitzats cap a la consecuci贸 dels objectius de l’EPT. En els dos cap铆tols seg眉ents es tracta de determinar per qu猫 les nenes segueixen endarrerides en l’educaci贸 i es posen en relleu les pol铆tiques que poden contribuir a superar els obstacles i millorar l’aprenentatge.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework