Dret a l’educaci贸

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.
flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Informes

Organismes governamentals

 • Oficina Internacional d’Educaci贸 de la UNESCO. La seva missi贸 consisteix a aportar suport i solucions innovadores per als reptes als quals s’enfronten els ministeris d’educaci贸 i els governs en la tasca de millorar la qualitat i la pertin猫ncia dels seus curr铆culums, l’ensenyament, l’aprenentatge, els processos d’avaluaci贸 i els resultats.
 • Institut d’Estad铆stica de la UNESCO. Ofereix maneres de cercar -i utilitzar- la informaci贸 estad铆stica disponible per donar suport a les iniciatives de la UNESCO; entre altres, les relatives a l’educaci贸 i l’aprenentatge.
 • Comissi贸 Europea, Xarxa Eurydice. La seva missi贸 茅s la de proveir an脿lisi i informaci贸 sobre els sistemes d鈥檈ducaci贸 nacionals dels pa茂sos europeus. A Eurydice es pot trobar informaci贸 detallada d’aquests sistemes, informes comparatius per temes, informes sobre educaci贸, estructures educatives nacionals, calendaris escolars, comparatives salarials i temps lectiu per pa茂sos i nivells educatius.
 • Ministeri d’Educaci贸, Cultura i Esport. Li correspon la proposta i execuci贸 de la pol铆tica del Govern espanyol en mat猫ria d’educaci贸.
 • Departament d’Ensenyament. Li correspon la proposta i execuci贸 de la pol铆tica del Govern catal脿 en mat猫ria d’educaci贸.
 • Diputaci贸 de Barcelona. L’脌rea de Cultura, Educaci贸 i Esports de la Diputaci贸 de Barcelona treballa amb els ajuntaments per afavorir, en el marc de les compet猫ncies locals en educaci贸, l’猫xit escolar i la qualitat dels serveis educatius. Igualment, busca afavorir la cohesi贸 social i la qualitat de vida dels pobles i ciutats mitjan莽ant la millora de l’educaci贸.
 • Consorci d’Educaci贸 de Barcelona. 脡s un instrument de cogesti贸 i descentralitzaci贸, en un marc de col路laboraci贸 institucional, que representa la voluntat de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona de treballar plegats per a la millora dels serveis als centres educatius i a la ciutadania a trav茅s d’una 煤nica xarxa educativa.

ONG i moviments socials

 • Campanya Mundial per l’Educaci贸. Coalici贸 internacional formada per ONGs, sindicats de l’entorn educatiu, centres escolars i moviments socials que reclamen el compliment 铆ntegre dels compromisos de la “Cimera de Dakar” (Senegal) de l’any 2000, on la comunitat internacional es va comprometre a garantir l’acc茅s a una educaci贸 de qualitat per a tots i totes abans de l’any 2015.
 • Educo. ONG que posa el focus en el dret a l’educaci贸 per a la inf脿ncia, amb la idea que aquesta 茅s l’inici de tots els canvis possibles. Al seu web, disposa d’un apartat de publicacions, amb estudis, an脿lisis i investigacions adre莽ades a millorar les condicions de vida de la inf脿ncia.
 • InteRed. ONG que aposta per una educaci贸 transformadora, que generi la participaci贸 activa i compromesa de tota les persones a favor de la just铆cia, l’equitat de g猫nere i la sostenibilitat social i ambiental. Al seu web, disposa d’un apartat de recursos educatius, que inclou publicacions com l’informe “L’Educaci贸 Transformadora per a la Ciutadania Global (ETCG) al sistema educatiu espanyol”.
 • Edualter. Associaci贸 que vol contribuir a la incorporaci贸 de l鈥橢ducaci贸 per al Desenvolupament, amb una perspectiva cr铆tica i transformadora, als 脿mbits formal i no formal, mitjan莽ant l鈥檈laboraci贸 de propostes pedag貌giques, la formaci贸 i l鈥檃ssessorament.
 • Fil a l’Agulla. Cooperativa que busca aconseguir una democr脿cia profunda i assajar di脿riament la manera de fer compatibles les necessitats individuals i les col路lectives. Al seu web, disposa d’un apartat de recursos, amb una secci贸 de “M贸n educatiu”, en qu猫 recull materials sobre coeducaci贸, educaci贸 per la pau, gesti贸 de conflictes, prevenci贸 del bullying…
 • Fundaci贸 Jaume Bofill. Fundaci贸 cultural privada creada el 1969 amb l’objectiu de promoure el coneixement de la societat catalana, el debat de les noves idees i propostes per avan莽ar cap a una major just铆cia social, i l’actuaci贸 de persones i col路lectius diversos que tamb茅 busquin la transformaci贸 i el canvi social. Des del 2009, centra l’activitat en l’educaci贸 i el seu context social.

Informes

 • Informe de Seguiment de l’Educaci贸 Mundial. Publicat per la UNESCO, l’anomenat “GEM Report” fa un seguiment del progr茅s mundial cap als objectius globals d’educaci贸 de l’ONU.
 • Informe “Fem-ho b茅”: per la fi de la crisi en l’educaci贸 de les nenes. Aquest informe revela que al m贸n les nenes segueixen estant discriminades negativament en tots els nivells educatius. Des de la perspectiva de les 4As, un marc te貌ric dissenyat i adoptat el 1999 pel Comit猫 de l’ONU per als Drets Econ貌mics, Socials i Culturals, la CME ha examinat el grau de Disponibilitat, Accessibilitat, Acceptabilitat i Adaptabilitat de les pol铆tiques educatives implementades en 80 pa茂sos en vies de desenvolupament.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework