Dret a la mort digna

Aquí trobareu fonts d’informació per a projectes d’educació en drets humans i ciutadania global.
flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Centres de recerca

Organismes governamentals

Canal Salut

Apartat del portal Gencat.cat de la Generalitat de Catalunya amb informació sobre salut per als professionals i la ciutadania: guies de pràctica clínica, recursos, formació, recerca i innovació, el sistema de salut, drets i deures i un directori de cerca de la A a la Z. S’hi pot trobar informació sobre el document de voluntats anticipades i la normativa vigent per al seu registre i compliment.

ONG i moviments socials

The World Federation of Right to Die Societies

Federació mundial formada per 51 organitzacions pel dret a morir de 26 països diferents. Proporciona enllaços a nivell internacional d’organitzacions que treballen per assegurar o protegir els drets individuals d’autodeterminació al final de la vida. S’hi poden trobar definicions del vocabulari relacionat, lleis vigents en diferents estats, notícies rellevants d’arreu, activitats dels diferents moviments internacionals pel dret a morir, entre d’altres publicacions rellevants sobre la matèria.

Derecho a Morir Dignamente (DMD)

Associació sense ànim de lucre amb les següents finalitats: promoure el dret de tota persona a disposar amb llibertat del seu cos i la seva vida, i a escollir lliurement i legalment el moment i els mitjans per finalitzar-la, i defensar, de forma especial, el dret dels malalts terminals i irreversibles a morir sense patiment, si aquest és el seu desig exprés. En aquest portal s’hi troba informació relacionada amb la legislació vigent, notícies, testimonis, etc.

Centres de recerca

Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona

Centre de recerca que desenvolupa una bioètica de caràcter laic i vinculada als Drets Humans reconeguts internacionalment. Entre les seves publicacions hi ha notícies i investigacions relacionades amb la situació legal i ètica del dret a la mort digna, l’eutanàsia i el suïcidi assistit. A l’apartat “Llibertat per decidir”, s’hi troba una secció dedicada exclusivament a publicacions en aquest àmbit.

Publicacions destacades:

Etiquetes:

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework