Dret a la mort digna

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.
flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Centres de recerca

Organismes governamentals

Canal Salut

Apartat del portal Gencat.cat de la Generalitat de Catalunya amb informaci贸 sobre salut per als professionals i la ciutadania: guies de pr脿ctica cl铆nica, recursos, formaci贸, recerca i innovaci贸, el sistema de salut, drets i deures i un directori de cerca de la A a la Z. S鈥檋i pot trobar informaci贸 sobre el document de voluntats anticipades i la normativa vigent per al seu registre i compliment.

ONG i moviments socials

The World Federation of Right to Die Societies

Federaci贸 mundial formada per 51 organitzacions pel dret a morir de 26 pa茂sos diferents. Proporciona enlla莽os a nivell internacional d鈥檕rganitzacions que treballen per assegurar o protegir els drets individuals d鈥檃utodeterminaci贸 al final de la vida. S鈥檋i poden trobar definicions del vocabulari relacionat, lleis vigents en diferents estats, not铆cies rellevants d鈥檃rreu, activitats dels diferents moviments internacionals pel dret a morir, entre d鈥檃ltres publicacions rellevants sobre la mat猫ria.

Derecho a Morir Dignamente (DMD)

Associaci贸 sense 脿nim de lucre amb les seg眉ents finalitats: promoure el dret de tota persona a disposar amb llibertat del seu cos i la seva vida, i a escollir lliurement i legalment el moment i els mitjans per finalitzar-la, i defensar, de forma especial, el dret dels malalts terminals i irreversibles a morir sense patiment, si aquest 茅s el seu desig expr茅s. En aquest portal s鈥檋i troba informaci贸 relacionada amb la legislaci贸 vigent, not铆cies, testimonis, etc.

Centres de recerca

Observatori de Bio猫tica i Dret de la Universitat de Barcelona

Centre de recerca que desenvolupa una bio猫tica de car脿cter laic i vinculada als Drets Humans reconeguts internacionalment. Entre les seves publicacions hi ha not铆cies i investigacions relacionades amb la situaci贸 legal i 猫tica del dret a la mort digna, l鈥檈utan脿sia i el su茂cidi assistit. A l鈥檃partat 鈥淟libertat per decidir鈥, s鈥檋i troba una secci贸 dedicada exclusivament a publicacions en aquest 脿mbit.

Publicacions destacades:

Etiquetes:

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework