Dret a la vida (inf脿ncia)

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.

Guerra i pauProtocol facultatiu de la Convenci贸 sobre els Drets de l鈥橧nfant relatiu a la participaci贸 d’infants en els conflictes armats

Protocol de l’Assemblea General de les Nacions Unides de febrer del 2002 pel qual els Estats Parts en l’acord convenen, entre altres q眉estions, vetllar perqu猫 no es recluti obligat貌riament en les seves forces armades cap menor de 18 anys i adoptar totes les mesures possibles perqu猫 cap membre de les seves forces armades menor de 18 anys participi directament en hostilitats.

Representant Especial del Secretari General de les Nacions Unides per a la q眉esti贸 dels infants i els conflictes armats

P脿gina de l’Oficina de la Representant Especial del Secretari General de les Nacions Unides per a la q眉esti贸 dels infants i els conflictes armats, en qu猫 es reuneix informaci贸 sobre els efectes dels conflictes, sobre les infraccions m茅s greus contra infants en aquesta situaci贸, i tamb茅 sobre el mandat de la Representant en aquest context.

Coalici贸 Espanyola per聽Acabar amb聽la Utilitzaci贸 d’Infants Soldats

Coalici贸 d’entitats amb l’objectiu d’acabar amb la participaci贸 d’infants en conflictes armats, posar fi al reclutament for莽贸s de menors de 18 anys i assegurar que en els pa茂sos en situaci贸 de conflicte o postconflicte es duen a terme bons programes de desmobilitzaci贸, desarmament i rehabilitaci贸 per als infants soldats. Amb aquesta finalitat, la coalici贸 promou l’adopci贸 i compliment de normes nacionals, regionals i internacionals i realitza actes de sensibilitzaci贸 i mobilitzaci贸.

Infants soldat – UNICEF

UNICEF treballa perqu猫 els infants deixin les armes i perqu猫 tant ells com les seves comunitats oblidin que un dia les van portar. El primer pas 茅s negociar amb els comandants per aconseguir l’alliberament dels nens i nenes. Despr茅s comen莽a la tasca de la reunificaci贸, que els infants聽tornin amb les seves fam铆lies i comunitats i puguin聽comen莽ar la vida de nou, en pau.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework