Desenvolupament hum脿

Segons el Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD), es tracta del proc茅s d鈥檃mpliaci贸 de les opcions de la gent, de manera que l鈥檈voluci贸 de l鈥檈conomia d鈥檜n pa铆s es tradueixi en un increment de les funcions i capacitats dels seus habitants.

El desenvolupament hum脿 es mostra en tres dimensions b脿siques:

  • que les persones visquin una vida llarga i saludable,
  • que tinguin coneixements,
  • que tinguin acc茅s als recursos necessaris per a un nivell de vida decent.

A m茅s, el desenvolupament hum脿 implica altres esferes de la vida, com ara la participaci贸, la seguretat, la sostenibilitat o les garanties dels drets humans.

En definitiva, el desenvolupament hum脿 inclou tot all貌 necessari per ser creatiu, productiu i gaudir de respecte per un mateix, mantenint una sensaci贸 de pertinen莽a a una comunitat. Totes aquestes capacitats es mesuren en l鈥脥ndex de Desenvolupament Hum脿 que l鈥橭NU publica anualment.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework