Desenvolupament sostenible

El desenvolupament sostenible 茅s un:

Desenvolupament que satisf脿 de les necessitats del present sense comprometre la capacitat de satisfacci贸 de les necessitats futures.

Aquesta sostenibilitat ha de donar-se simult脿niament a nivell econ貌mic, sociocultural i mediambiental.

El terme s鈥檈st茅n a nivell mundial a partir de l鈥Informe Brundtland o Informe de la Comissi贸 Mundial sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament: El nostre futur com煤 (Assemblea General de les Nacions Unides, 1987), i es troba a la base de l鈥橝genda 21 (Nacions Unides, 2002), aprovada l鈥檃ny 1992 a la confer猫ncia de Rio.

D鈥檃ltres tradicions culturals i cosmovisions diferents de l鈥檕ccidental disposen de termes propis sobre aquesta noci贸, com per exemple el Buen Vivir, propi de les cultures dels Andes, a Am猫rica del Sud, com la qu铆txua o l鈥檃imara.

Agenda 2030

Actualment, el desenvolupament sostenible 茅s un comprom铆s dels 193 pa茂sos del m贸n, que el setembre de 2015, en el marc de les Nacions Unides, van adoptar l鈥Agenda 2030, formada per disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per eradicar la pobresa, protegir el planeta i avan莽ar en la protecci贸 dels drets humans de totes les persones arreu del m贸n.

En concret, l鈥ODS 12聽es proposa garantir modalitats de consum i producci贸 sostenibles. Entre les seves metes, inclou:

12.2 D’aqu铆 al 2030, aconseguir la gesti贸 sostenible i l’煤s eficient dels recursos naturals.

12.6 Encoratjar les empreses, especialment les grans empreses i les empreses transnacionals, per tal que adoptin pr脿ctiques sostenibles i incorporin informaci贸 sobre la sostenibilitat en el cicle de presentaci贸 d’informes.

12.8 D’aqu铆 al 2030, assegurar que les persones de tot el m贸n tinguin la informaci贸 i els coneixements pertinents per al desenvolupament sostenible i els estils de vida en harmonia amb la natura.

Recursos聽

Recursos did脿ctics externs

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework