Diccionario de educaci贸n para el desarrollo

Acc茅s al document
Autoria:聽Celorio, G.; L贸pez, A. (coords.).
Editorial:聽Hegoa 鈥 UPV/EHU
Lloc:聽Bilbao
Any:聽2007
Idioma:聽Castell脿

Document realitzat amb la voluntat de fixar alguns conceptes claus d’Educaci贸 per al Desenvolupament (EpD) que possibilitin la comprensi贸 d’altres nous que van sorgint i que facilitin la possibilitat de compartir un llenguatge com煤.

Els seus autors parlen d'”una aportaci贸 modesta i incompleta”. Modesta perqu猫 la seva intenci贸 era oferir una publicaci贸 senzilla, que pogu茅s ser d’utilitat tant per als que ja tenen una rica experi猫ncia en aquest camp, com per als que necessiten una primera aproximaci贸; i incompleta, perqu猫 va ser impossible abastar tots els termes que es relacionen estretament amb aquesta proposta educativa.

Finalment, el diccionari recull uns 80 termes, cadascun dels quals definits sota la perspectiva de l’EpD per “les veus m茅s autoritzades”.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework