Discriminaci贸

En la seva recomanaci贸 de pol铆tica general n煤mero 15 sobre combatre el discurs d’odi (Consell d鈥橢uropa, 2016), la Comissi贸 Europea contra el Racisme i la Intoler脿ncia (ECRI, per les seves sigles en angl猫s) defineix la discriminaci贸 com:

Qualsevol tracte diferenciat聽basat en motius com ara “ra莽a”, color, llengua, religi贸, nacionalitat o origen nacional o 猫tnic, aix铆 com descend猫ncia, creences, sexe, g猫nere, identitat de g猫nere, orientaci贸 sexual o altres caracter铆stiques o estatus personals, que no t茅 cap justificaci贸 objectiva i raonable.

Agenda 2030

El setembre de 2015, les Nacions Unides van adoptar l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que estableix 17 objectius (ODS) per eradicar la pobresa, protegir el planeta i avan莽ar en la protecci贸 dels drets humans de totes les persones arreu del m贸n.

L鈥ODS 10 s鈥檃dre莽a a la reducci贸 de les desigualtats i, entre les seves metes, inclou:

10.3 Garantir la igualtat d’oportunitats i reduir la desigualtat de resultats, fins i tot eliminant les lleis, pol铆tiques i pr脿ctiques discriminat貌ries i promovent legislacions, pol铆tiques i mesures adequades al respecte.

L’ODS 16 tamb茅 fa refer猫ncia a la legislaci贸 i la pol铆tica discriminat貌ria, en la meta seg眉ent:

16.b Promoure i aplicar lleis i pol铆tiques no discriminat貌ries a favor del desenvolupament sostenible.

I, per la seva banda, l’ODS 5 t茅 com a primera meta:

5.1 Posar fi a totes les formes de discriminaci贸 contra totes les dones i les nenes a tot el m贸n.

Recursos

Recursos did脿ctics externs

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework