Dret a un bon tracte (inf脿ncia)

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.

Observatori contra la Viol猫ncia Dom猫stica i de G猫nereproteccio

L’Observatori contra la Viol猫ncia Dom猫stica i de G猫nere 茅s un instrument d’an脿lisi i d’actuaci贸 que, en l’脿mbit de l’Administraci贸 de la Just铆cia, promou iniciatives i mesures dirigides a eradicar el problema social de la viol猫ncia dom猫stica i de g猫nere.

Protocols d’actuaci贸 per a la protecci贸 d’infants i adolescents davant el maltractament infantil

Inclou protocols nacionals (en casos d’abusos sexuals i altres maltractaments greus a infants i adolescents, i tamb茅 per prevenir la mutilaci贸 genital femenina), protocols sectorials (cl铆nicoassistencial de maltractaments aguts a la inf脿ncia, d’una banda; i per a la detecci贸 i seguiment de situacions de dificultat en l’alimentaci贸, d’altra banda) i protocols territorials.

Com informar dels maltractaments infantils. Manual d鈥檈stil per als mitjans de comunicaci贸

L鈥檕bjectiu d鈥檃questa publicaci贸 茅s facilitar eines als mitjans de comunicaci贸 i a les empreses period铆stiques perqu猫 a l鈥檋ora d鈥檃bordar una not铆cia sobre maltractament infantil, ho facin d鈥檜na manera responsable i tinguin en compte aquestes recomanacions consensuades entre la professi贸 i diverses veus reconegudes en l鈥櫭爉bit de la inf脿ncia.

Federaci贸 d’associacions per la prevenci贸 del maltractament infantil.

La federaci贸 du a terme activitats que resultin en espais de col路laboraci贸 per aquelles persones, associacions, administracions i entitats que treballen vetllant per la defensa dels drets dels infants i per la prevenci贸 del maltractament infantil. En el seu web podreu consultar les entitats que hi col路laboren, informaci贸 sobre els projectes que duen a terme, voluntariats i publicacions per a la defensa dels drets dels infants.

ECPAT-Espanya

ECPAT internacional 茅s una xarxa d’organitzacions i persones que treballen juntes per posar fi a la prostituci贸, la pornografia i la trata de nens i adolescents amb finalitats sexuals. Es dedica a alentar a la comunitat internacional a que asseguri que els nenes de totes les parts del mon gaudeixin dels seus drets fonamentals, lliures de tota forma d’explotaci贸. ECPAT t茅 estatus consultiu en el Consell Econ貌mic i Social de les Nacions unides(ECOSOC).

International Society for the prevention of child abuse & neglect

ISPCAN supports the professionals who help treat and prevent child abuse to continue to learn and share best practices as they progress in their careers. Bringing together these highly trained individuals to create a network of learning, sharing and support is what ISPCAN is all about.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework