Educaci贸n para el Desarrollo de 脕frica

EpD AfricaAcc茅s a l’experi猫ncia
Autoria:聽IES Las Rozas (Madrid)
Any:聽2009
Etapa:聽1r de Batxillerat

Projecte educatiu que explica com la Revoluci贸 Industrial del s.XIX 茅s una de les causes del subdesenvolupament de l’脌frica.
 

A trav茅s de la col路laboraci贸 entre el professorat de Tecnologia i Hist貌ria, el projecte pret茅n que l’alumnat s脿piga explicar les causes de l’Imperialisme i els interessos de les metr貌polis; analitzar la descolonitzaci贸, i comprendre el concepte de Neocolonialisme i els obstacles al desenvolupament.

Per assolir aquests objectius, algunes de les activitats consisteixen en la identificaci贸 d’idees pr猫vies err貌nies sobre el subdesenvolupament de l’脌frica, un videof貌rum de documentals que parlen sobre el continent, la realitzaci贸 d’una proposta de voluntariat i l’elaboraci贸 de blocs tem脿tics per equips. El projecte va ser guardonat amb el I Premi Vicent Ferrer.

Etiquetes:, ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework