Educación para la ciudadanía: Algo más que una asignatura

Fitxa del document
Autoria: Bolívar, A.
Editorial: Graó
Lloc: Barcelona
Any: 2007
Idioma: Castellà

A la primera part del llibre es descriu el marc teòric actual que fonamenta l’educació per a la ciutadania, amb propostes innovadores sobre la seva articulació a l’escola (on no es refereix només a una matèria específica) i a la comunitat (ja que el llibre defensa una coresponsabilitat entre els diferents agents educatius). La segona part se centra en tres dimensions del currículum: les competències bàsiques, l’organització de l’educació per a la ciutadania en el currículum i, finalment, una anàlisi del currículum espanyol d’educació per a la ciutadania.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework