Educación para la ciudadanía global: Debates y desafíos

Accés al document
Autoria: Argibay, M.; Celorio, G.; Celorio, J.
Editorial: Hegoa – UPV/EHU
Lloc: Bilbao
Any: 2009
Idioma: Castellà

Informe que descriu el procés seguit per a la implantació de l’Educació per a la Ciutadania a la Unió Europea, a l’Estat Espanyol i a la Comunitat Autònoma del País Basc. S’expressen alguns dubtes i crítiques a les formes i continguts proposats per tirar endavant la pràctica de l’Educació per a la Ciutadania en cadascun d’aquests tres nivells administratius. A més es vincula aquesta proposta a les ja existents a la Cooperació per al Desenvolupament.

Tant des del punt de vista de les estratègies i normes institucionals com de les propostes d’ONGD i del món docent, es mostra la importància de formar docents i alumnat en la teoria i la pràctica de l’Educació per a la Ciutadania Global. S’estima que aquesta és una via adequada per al desenvolupament democràtic basat en la participació, en la igualtat d’oportunitats, en l’equitat… sempre que el seu aprenentatge no quedi relegat només a una assignatura ni la seva pràctica limitada a l’interior dels murs escolars. Només així podrà contribuir a la construcció d’una societat més justa i solidària, tal com proposa l’enfocament de l’Educació per al Desenvolupament.

Etiquetes:, , , , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework