Educaci贸n para la ciudadan铆a global: Significados y espacios para un cosmopolitismo transformador

bibliografiaAcc茅s al document
Autoria: Boni, A.
Editorial: Revista Espanyola聽d’Educaci贸 Comparada, n煤m. 17.
Lloc:聽Facultat d’Educaci贸 de la UNED i Societat Espanyola d’Educaci贸 Comparada
Any:聽2011
Idioma:聽Castell脿

L’article pret茅n aprofundir en els significats de ciutadania global per caracteritzar les pr脿ctiques pedag貌giques d’educaci贸 per a la ciutadania global.

Despr茅s d’una breu an脿lisi de les diferents etapes per les quals ha passat l’educaci贸 per al desenvolupament, l’article s’atura en diferents perspectives del cosmopolitisme: l’猫tica, la pol铆tica i la sociol貌gica. L’autora conclou amb una discussi贸 sobre com potenciar espais d’educaci贸 per al desenvolupament des d’on contribuir a la formaci贸 de ciutadans globals.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework